Kurorto šventėje užfiksuotas ilgiausias špagatas

Kurorto šventėje užfiksuotas ilgiausias špagatas

Palangos kurorto šventės  metu, šokių mokykla „CODA“ ir „Palangos vasaros parkas“ pagerino „SUPER ŠPAGATO“ rekordą! Dar 2011 m. vasarį šokių mokykla „CODA“ subūrė daugiau nei 200 klaipėdiečių „Super špagato“ fiksavimu, o šiandien jis pagerintas Palangoje.

Palangos vasaros sezono atidarymo renginių gausa suvienija daugybę judesį ir aktyvų laisvalaikį mėgstančių žmonių. Atsižvelgiant į tai, kad gegužės 25-27 dienomis Palangos mieste  organizuotas kasmetinis sporto mėgėjų festivalis „Sportas visiems 2018“; Tarptautinis linijinių solo šokių festivalis “PALANGA 2018″; 11-asis šalies šokio festivalis „Ant bangos“, pasirinktas būtent toks špagato rekordo laikas laikas. Mankšta, sportas, lankstumas, sveika mityba bei gera nuotaika yra laimingos, sveikos bendruomenės, miesto, šalies pagrindas. Palangos vasaros parkas pasitikdamas antrąjį gyvavimo sezoną,didžiuojasi būdamas tokių įvykių ašimi.

Dalyvių registracija prasidėjo nuo 11 valandos ryto. Jau įpusėjus registracijai buvo tikimasi, kad rekordas bus pagerintas, tačiau nebuvo aišku kiek. Organizatoriai sulaukė ne tik iš anksto užsiregistravusių kolektyvų - renginiu susidomėjo ir J. Basanavičiaus g. praeiviai. Rekordas sulaukė ir žinomų veidų. Tarp špagate užsiregistravusiųjų buvo ir krepšininko Eurelijaus Žukausko ir Dianos Bosas atžalos.

Gegužės 26 d., 17 val. vienas už kito, špagatu ištiesę kojas dalyviai, išsirikiavo nuo Palangos tilto  J. Basanavičiaus gatve sudarydami ilgiausią Lietuvoje špagatą. Kartu jiems pavyko sukurti net 639 metrų špagato eilę! Rekordo užfiksavimui buvo reikalingas bent 500 m. špagatas. Rezultatas, kaip ir buvo tikėtasi, viršijo 2011 m. rekordą. Organizatoriai džiaugiasi ne tik dalyvių skaičiumi, bet ir žiūrovų gausa. Nemažai dėmesio sulaukė ir Palangos vasaros parko personažai, trijų metrų aukščio “Panda” ir “Dramblys”, kurie taip pat bandė padaryti špagatus ir tapo linksmu akcentu rekordui.

.Tai gausybę šokių, baleto kolektyvų ir pavienių gimnastų subūręs renginys. Kuris ne tik demonstruoja vienybę tarp skirtingų sporto šakų bet ir puoselėja jų tarpusavio bendradarbiavimą. Renginyje dalyvavo, šokio, gimnastikos, klasikinio baleto kitų sporto bei pramoginių šakų ir stiprios valios žmonės, kuriems sveika gyvensena puikiai realizuojama didžiausiame Lietuvos kurorte – Palangoje.   

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder