Kryžiažodžių asai kovėsi Kretingoje

Kryžiažodžių asai kovėsi Kretingoje

Šeštadienį Kretingoje vyko kryžiažodžių sprendimo turnyras, kurį organizavo „Oho“ kryžiažodžių žurnalų redakcija bei aktyvus pensininkas, Kretingos Trečiojo amžiaus universiteto studentas, Pranas Andriejaitis bei aktyvi kryžiažodžių sprendėja, Kretingos rajono pedagogų švietimo centro metodininkė, Daiva Tranizienė.

Tokie turnyrai Lietuvoje vyksta nebe pirmą kartą. Anksčiau jie vyko Kudirkos Naumiestyje (Šakių r.) ir Birštone.

Būtent pastarajame turnyre ir sudalyvavo kretingiškis Pranas Andriejaitis, kuriam kilo idėja turnyrą surengti Žemaitijoje. „Oho“ žurnalų redakcija mielai sutinka su kryžiažodžių sprendėjais surengti turnyrus įvairiuose Lietuvos kampeliuose, parengia užduotis ir įsteigia pagrindinius prizus. Taigi iš Birštono parvežta idėja buvo įgyvendinta.

Į turnyrą užsiregistravo 26, bet atvyko 21 užsiregistravęs entuziastas, dar trys išankstinėje registracijoje nedalyvavę žmonės prisidėjo prieš pat turnyro pradžią. Sprendėjai atvyko iš įvairių vietovių: Palangos, Klaipėdos, Mažeikių, Telšių, Šilutės, Plungės, Kauno ir, žinoma, Kretingos.

Turnyras truko du „kėlinukus“ po valandą laiko, tarp kurių buvo pusvalandžio trukmės kavos pertraukėlė.

Uždavinynas buvo sudarytas iš 25 įvairių užduočių, įvertintų skirtingais balais. Kadangi sprendimo metu teko vadovautis tik savo protu, buvo draudžiama kalbėtis tarpusavyje ir naudotis mobiliaisiais telefonais, pertraukos metu buvo suteiktas šansas pasinaudoti žinynais, enciklopedijomis, taip pat panaršyti internete bei pabendrauti tarpusavyje su priešininkais.

Pasibaigus abiems turnyro etapams, daugelis apgailestavo, jog laikas prabėgo taip greitai. Buvo surinkti atsakymų protokolai ir visi pakviesti nusifotografuoti bendrai nuotraukai. Po to komisija nuskubėjo tikrinti atsakymų ir išsiaiškinti nugalėtojų, mat šiam darbui skirta vos valanda, o dalyvių buvo tikrai nemažai. Tuo tarpu turnyro dalyviai aplankė Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčią, pamatė joje esančius ypač vertingus sarkofagus su Chodkevičių palaikais, aplankė pranciškonų vienuolyną bei turėjo galimybę užlipti į bažnyčios bokštą, pamatyti Kretingos miestą ir apylinkes iš viršaus.

Sugrįžus atgal į Pedagogų švietimo centrą, kuriame ir vyko turnyras, prasidėjo nugalėtojų apdovanojimo ceremonija. Atminimo dovanomis apdovanoti visi dalyviai. Taurėmis ir atminimo dovanomis buvo apdovanotos 1 vietos laimėtoja Giedrė Naudžiūnienė iš Klaipėdos, 2 vietos laimėtoja Aušra Noreikienė iš Kretingos bei 3 vietos laimėtoja kretingiškė Dalia Vilimienė. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder