Kompaktinėje plokštelėje užfiksavo bažnyčios tylą

Kompaktinėje plokštelėje užfiksavo bažnyčios tylą

Tylos muzika – tai ne oksimoronas, bet vieno Anglijos maldininko idėja kompaktinėje plokštelėje užfiksuoti, pasak jo, šventą savo parapijos 800 metų bažnyčios tylą. Tylos kompaktą lydi didžiulė sėkmė.

Bažnyčia dažnai būna ta vieta, kur atsiskirti nuo išorinio pasaulio triukšmo užklysta net ir ne itin religingi žmonės. Vienos Anglijos parapijos nariui po tylos ir meditacijos apeigų savo bažnyčioje į galvą atėjo mintis išleisti įrašą, kuriame būtų būtent bažnyčios tyla.

Kompaktinė plokštelė pavadinta „Sound of Silence“ („Tylos garsas“), taip pat kaip ir legendinio septintojo dešimtmečio amerikiečių dueto Simono ir Garfunkelio daina, sukurta po prezidento J. F. Kennedy nužudymo.

„Šiame pastate visada vyravo ypatinga ramybė. Mano galva, tyla čia skiriasi nuo tos, kurią galite rasti, pavyzdžiui, gamtoje. Taip, matyt, yra dėl to, kad tai šventa ir sena vieta, daugelio atsiminimų ir maldų vieta. Ir viso to negalite paliesti, galite tik išgirsti“, – teigia bažnyčios kanauninkas Andrew Mayesas.

Pusvalandžio trukmės kompaktinėje plokštelėje yra dviejų minučių kunigo įžanga ir 28 minutės tylos, įrašytos vienu ypu, tad fone galima kartkartėmis išgirsti klauptų girgžtelėjimą ar tolimos gatvės garsus. Šie, anot kompaktinės plokštelės sumanytojo, reikalingi tam, kad klausytojas turėtų atskaitos taškus, kurie patvirtintų tylą.

Kompaktinę plokštelę lydi didžiulė sėkmė. Už aukas per vieną dieną išdalinta bažnyčioje, dabar internetu ji užsakoma net iš musulmoniškų šalių. Tai, anot plokštelės sumanytojų, įrodo, kaip svarbu šiandieninėje triukšmo aplinkoje prisiminti, kad dar esama vietų, kur niekas netrukdo išgirsti patį save.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder