Ko nereikėtų sakyti per šventinį darbo vakarėlį, kad vėliau netektų gailėtis

Ko nereikėtų sakyti per šventinį darbo vakarėlį, kad vėliau netektų gailėtis

Metų pabaigos stresas, daug alkoholio ir bendradarbiai – šis derinys neretai veda tiesiai į katastrofą. Štai kodėl įmonės šventiniai vakarėliai yra lyg minų laukas, kuriame potencialiai slypi nejaukios situacijos. Svarbiausia įmonės vakarėlyje nepamiršti, kad esate darbe, net jei atrodo, kad per šventę galima visiškai pamiršti oficialumą ir suvaržymus. Žmogiškųjų išteklių ekspertai įvardino frazes, kurių nederėtų sakyti vakarėlio metu.

"Labai gražiai atrodai! Turėtum dažniau taip rengtis į darbą"

Komplimentai turi būti tinkami ir taktiški, jie neturi versti bendradarbių jaustis nejaukiai. Daugiausiai skundų dėl netinkamo elgesio darbe sulaukiama būtent po įmonių šventinių vakarėlių. Net paprastas komplimentas: „Atrodai nuostabiai“ gali nuskambėti netinkamai. Venkite bet kokių seksualinio pobūdžio pastabų.

„Kritai man į akį pačią pirmą dieną, kai pradėjai dirbti“

Darbo vakarėlis nėra tinkamiausias metas prisipažinti apie savo jausmus. Rekomenduojama nesidalinti savo intymiais jausmais su kolegomis. Nepamirškite, kad iš esmės jūs esate darbe.

„Man labai patinka dirbti su jūsų žmona! Beje, kaip manote, ar ji mane paaukštins?“

Vakarėlis nėra tinkamas metas prisigerinti prie viršininkės (-o) antrosios pusės ir kamantinėti apie premijas ar paaukštinimus. Toks elgesys bet kuriuo metu kelia nejaukumą, juo labiau per šventinį renginį, kurio metu žmonės nori atsipalaiduoti ir maloniai leisti laiką.

„Nekenčiu savo viršininko“

Fu. Šventinis darbo renginys tikrai nėra tinkama vieta skųstis savo vadovu (-e). Rimtus skundus ar naujienas pataupykite įprastai darbo dienai. Darbo vakarėlyje nereikėtų skųstis ar nuleisti garo – niekam nepatinka Grinčas! Net jei skundžiatės bendradarbiams, kuriuos laikote savo draugais, jūsų žodžiai gali turėti rimtų pasekmių.

Ko žmonės tikisi eidami į darbo Kalėdų vakarėlį?

Ko žmonės tikisi eidami į darbo Kalėdų vakarėlį?

© Organizacijos nuotr.

„Blaivumo manyje nė lašo!“

Kalbant apie alkoholį, nebūkite tas žmogus vakarėlyje. Na, žinote, kuris per daug geria ir plėšia klaikias karaokės dainas arba lieja girtas ašaras ir sukelia dramą lygioje vietoje. Vienas dalykas per vakarėlį yra išgerti taurę ar dvi, ir visai kas kitas – jausti pareigą prisigerti. Toks renginys yra unikali galimybė pabendrauti su kolegomis už biuro ribų malonioje, atpalaiduojančioje aplinkoje. Primygtinai patariama nepadauginti alkoholio, kitaip galite prikalbėti dalykų, dėl kurių jau kitą dieną gailėsitės.

„Ar girdėjai apie...“

Nesivelkite į apkalbas ir patys neskleiskite paskalų per darbo vakarėlį. Apskritai, skleisti paskalas biure yra nemandagu ir neprofesionalu. Geriau pasikalbėkite su bendradarbiais apie jų gyvenimą už biuro ribų.

„Ar jau gavai premiją?“

Venkite kalbų apie pinigus. Premijos gali būti ypatingai jautri tema, ypač dėl to, kad jos nebūtinai skiriamos kiekvienam įmonės darbuotojui.

Vakarėlis

Vakarėlis

© Organizacijos nuotr.

„Mūsų skyriuje viskas klostosi puikiai...“

Labiausiai per įmonės vakarėlį reikia vengti kalbų apie darbą. „Išjunkite“ darbo režimą ir pasidomėkite bendradarbių pomėgiais ir laisvalaikiu. Niekada neklauskite tokių dalykų, kaip: „Tai kada bus baigtas tas projektas?“ Vakarėlis turi būti smagus renginys, be jokio darbinio streso. Pokalbius apie darbą palikite įprastoms darbo dienoms.

Taigi, jei negalima su kolegomis diskutuoti apie darbą, apie ką tada kalbėtis?

„LinkedIn“ karjeros ekspertė Catherine Fisher rekomenduoja prieš vakarėlį padaryti nedidelį tyrimą, kad turėtumėte apie ką kalbėtis su bendradarbiais. Jei neįpareigojantys pokalbiai (angl. small talk) nėra jūsų stiprioji pusė, paskaitinėkite savo bendradarbių paskyras „LinkedIn“ svetainėje, sužinokite, ką jie pastaruoju metu veikė, – turėsite temų pokalbiams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder