Kinijoje iš specialios "fermos” pabėgo daugiau kaip milijonas tarakonų

Kinijoje iš specialios "fermos” pabėgo daugiau kaip milijonas tarakonų

Rytų Kinijos Dziangsu provincijoje į laisvę ištrūko daugiau kaip 1 milijonas tarakonų, kurie buvo auginami specialioje "fermoje” tradicinės kinų medicinos reikmėms, praneša pirmadienio numeryje "The Shanghay Daily”.

Incidentas įvyko Dafeno mieste. Vabzdžiai buvo laikomi šiltnamyje, kurio plastikines sieneles išardė nežinomas piktadarys. "Fermos” savininkas Vang Penšengas (Wang Pengsheng) šio verslo ėmėsi prieš kelis mėnesius. Jis už 100 tūkstančių juanių (16 tūkstančių dolerių) įsigijo 102 kilogramus amerikinių tarakonų (Periplaneta Americana) kiaušinių. Šie vabzdžiai, užaugantis iki 5 centimetrų ilgio, laikomi kenkėjais, kadangi platina įvairias infekcijas. Bet tradicinėje kinų medicinoje iš tarakonų gaunamas ekstraktas naudojamas vėžiniams susirgimams ir uždegimams gydyti, imunitetui stiprinti.

Sugriautame šiltnamyje buvo laikoma apie 1,5 milijono tarakonų, kurių didžioji dalis atsidūrė laisvėje. Pasak verslininko, vabzdžiai buvo maitinami vaisiais ir sausainiais. "Fermos” savininkas planavo pardavinėti tarakonus po 1000 juanių (160 dolerių) už kilogramą. Šiuo metų sanitarinės kontrolės tarnyba rengia planą, kaip sunaikinti į laisvę ištrūkusius kenkėjus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder