Kėdainių krematoriumas siūlo atsisveikinti su velioniu ir virtualiai

Kėdainių krematoriumas siūlo atsisveikinti su velioniu ir virtualiai

Kėdainių krematoriumas pristato dar vieną naujovę. Nuo šiol mirusiojo artimieji, negalintys dalyvauti atsisveikinant su velioniu prieš kremavimą, turės galimybę tai padaryti virtualiai. Tiesioginę transliaciją iš krematoriumo palydėjimo salės bus galima žiūrėti internetu, turint specialų prisijungimo kodą.

"Ne visi, net ir labai norintys, gali atlydėti mirusį artimąjį į krematoriumą. Ir tai nėra tik seni ar ligoti žmonės, bet ir gyventi į kitas šalis išvykusieji, – sako krematoriumą valdančios bendrovės "K2 LT" direktorius Vytenis Labanauskas. – Kai kurie emigravę tautiečiai neturi ir finansinių galimybių sugrįžti į Lietuvą tik į giminaičių laidotuves. Tad dabar jiems suteikiama galimybė dalyvauti, nors ir virtualiai, atsisveikinant su artimuoju."

Norintieji gauti prisijungimo kodą, turi kreiptis į pasirinktą laidojimo paslaugas teikiančią įmonę arba krematoriumo administraciją. "Visos laidojimo paslaugų įmonės, turinčios interneto prieigą, turi ir technines galimybes priimti transliacijas iš krematoriumo", – teigia V. Labanauskas. Laidojimo paslaugų įmonė, gavusi momentinio prisijungimo kodą, kai visi velionio artimieji nurodytu laiku būna susirinkę į transliacijai iš krematoriumo žiūrėti skirtą patalpą, praneša krematoriumo administracijai. Tada administratorius įjungia vaizdo kamerą, esančią palydėjimo salėje, ir pradedama tiesioginė transliacija. Jei velionio artimieji pageidauja, padaromas transliacijos įrašas.

Pasak krematoriumo vadovo, šiuo metu laidojimo paslaugų įmonės intensyviai ruošiasi teikti naują paslaugą – įrenginėja patalpas, kuriose bus galima žiūrėti transliaciją, o tos, kurios jau turi tokias patalpas, derina ryšius, kad transliacija vyktų sklandžiai.

Tiesioginės transliacijos – ne vienintelė inovacija Kėdainių krematoriume, veikiančiame nuo 2011 m. lapkričio. Čia taip pat organizuojamos nemokamos ekskursijos ir profesionalių dailininkų parodos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder