Kamila. Padauža hercogienė

Kamila. Padauža hercogienė

Laimės ji laukė ilgiau kaip trečdalį amžiaus ir vis dėlto pasiekė savo: šiandien Kamila - savo mylimo Čarlzo žmona. Jų meilė patyrė įvairiausių išmėginimų ir buvo deramai atlyginta - jau dvylika metų Didžiosios Britanijos princas Čarlzas ir jo dabartinė žmona Kamila yra kartu ir jiems nebereikia slėpti savo jausmų.

Mila

Kamilą Rozmari Šend (Camilla Rosemary Shand) - būtent taip iki vedybų vadinta dabartinė Kornvalio hercogienė - šeimoje visi vadino Mila. Mergaitė augo tikra padauža: draugavo vien su berniukais, todėl galėjo bėgioti, karstytis po medžius ir peštis kaip jie. Sukneles Mila vilkėdavo tik sekmadieniais, eidama į bažnyčią, o visą likusį laiką išsiversdavo su kelnėmis, šortais ir vyriškais marškiniais. Pradinė mokykla, kurioje Mila mokėsi 5 metus, buvo tikra griežto režimo įstaiga: joje buvo taikomos fizinės bausmės, o klasės ir gyvenamosios patalpos buvo nešildomos, atseit šaltis auklėtinėms turėjo išeiti į naudą. Mergaitė, nors kartkartėmis ir gaudavo pylos, nė karto nepasiskundė tėvams. Apie tai, kas vyko už respektabilios mokymo įstaigos durų, jie sužinojo tik tada, kai dukrą pervedė į kitą mokyklą - „Queens Gate“. Kamila taip pat mokėsi pensione „Mon Fertile“ Šveicarijoje ir Londono institute Paryžiuje, taigi buvo laikoma išsilavinusia mergina net savo aplinkoje, kurioje nieko nenustebinsi seno ir prestižinio universiteto diplomu.

Mila niekada nebuvo gražuolė, bet tai netrukdė jai būti populiariai tarp berniukų, su kuriais ji elgėsi bičiuliškai, pavyzdžiui, drauge su jais rūkydavo ant mokyklos stogo, nors tai buvo griežtai draudžiama. Pirmoji mis Šend meile tapo žinomo verslininko sūnus 19-metis Itono studentas Kevinas Berkas (Kevin Burke). Netrukus Kamila ir Kevinas užmezgė intymius santykius, nors, kaip prisipažino ji pati, ypač karštų jausmų vaikinui nejautė. Jai veikiau buvo smalsu patirti, kas yra tas seksas, apie kurį vis kalba jos draugės. Kurį laiką jiedu puikiai leido laiką, bet jų santykiai ilgai netruko - didžiam Kevino apgailestavimui ir nusivylimui, Mila jį metė.

Kamila

Su princu Čarlzu (Charles) Kamila susipažino 1970 m. per polo rungtynes - abu iki šiol yra prisiekę polo aistruoliai. Juos supažindino Kamilos draugė, Čilės pasiuntinio Londone dukra Liusija Santa Krus (Lucia Santa Cruz), kuri iki tol susitikinėjo su princu, bet paskui jis jai nusibodo. Liusija juokdamasi patikino Čarlzą, kad Kamila yra tiesiog sukurta jam, o jos pajuokavimas pasirodė esąs pranašiškas. „O ar žinote, kad jūsų prosenelis ir mano prosenelė buvo meilužiai? Gal ir mums šia prasme pasiseks?“ - iškart pareiškė Čarlzui mis Šend. Nors tuo metu Kamila susitikinėjo su jaunu kariškiu Endriu Parkeriu Boulzu (Andrew Parker Bowles), tarp jų iškart įsiplieskė romanas, bet iliuzijų mergina nepuoselėjo: Čarlzo santykiai su moterimis buvo visiškai chaotiški ir niekaip jo neįpareigodavo: vesti jis galėjo tik gavęs savo karūnuotųjų tėvų sutikimą, o jo daugybė meilių tokios garbės tikėtis negalėjo. Kaip atsitiko, kad Čarlzas įsimylėjo ne pačią gražiausią iš savo draugužių, Kamilą, tiksliai pasakyti negali niekas, net ir pats princas. Karališkosios šeimos biografai mano, kad mergina patraukė princo dėmesį linksmu būdu, protu ir sąmojingumu, bet svarbiausia, kad ji visada buvo pasirengusi vos pakviesta eiti susitikti su juo - kartu vaikščioti po barus, bendrauti, kalbėtis ir klausytis. Kamila visada buvo jam labai dėmesinga, o būtent to ir trūko Čarlzui, kuriam amžinai užsiėmę tėvai neturėjo laiko. Ši negraži, bet miela mergina padėjo princui atgauti pasitikėjimą savimi, pradėti džiaugtis gyvenimu, jam su ja buvo gera, ir jis jų santykius vertino. Spauda, kuriai visada viskas rūpi, pasistengė ir surinko K.Šend dosjė, kuris karališkajai šeimai, ypač Elžbietai II, sukėlė siaubą: perskaičiusi jį, karalienė įsitikino, kad Kamila Šend - jos sūnui ne pora. Čarlzas buvo išsiųstas tarnauti laivyne, o Kamilai buvo leista suprasti, kad jos su princu, jau spėjusiu mylimajai pasipiršti, nesieja jokie įsipareigojimai.

Kamilai neliko nieko kita, kaip grįžti pas E.Parkerį Boulzą. Jų vestuvės įvyko 1973 m. Ji sąžiningai stengėsi tapti pavyzdinga žmona ir pagimdė Endriu du vaikus - sūnų Tomą, jo krikštatėviu tapo princas Čarlzas, ir dukrą Lorą. Deja, pavyzdingos šeimos sukurti nepavyko: vyras lakstė paskui sijonus, o ji negalėjo pamiršti Čarlzo, kuris vedė nemylimą, bet karališkosios šeimos palankiai priimtą Dianą Spenser. Taigi po kelerių metų Čarlzas ir Kamila santykius atnaujino, ir tai niekam nebuvo paslaptis: žiniasklaidoje vis pasirodydavo nuotraukų, kuriose vedęs princas ir ištekėjusi K.Parker Boulz buvo nufotografuoti kartu. Kamilai tai labai pakenkė: princui publika pretenzijų nereiškė, o štai K.Parker Boulz buvo kaltinama tuo, kad nieko nepaisydama stengiasi sugriauti visų numylėtinės princesės Dianos šeimą.

Sunku net įsivaizduoti, ką tada teko išgyventi Kamilai - spaudos persekiojimą, atvirą ignoravimą ir net, galima sakyti, panieką, kurią jai rodė karališkoji šeima. Bet dar labiau Kamila bijojo žmonių pykčio. Prabėgus net 9 metams po Dianos mirties, ji, norėdama išvengti išpuolių, buvo pasirengusi atsisakyti viešų vestuvių su Čarlzu. Kamila baiminosi, kad jie bus nušvilpti arba, dar blogiau, apmėtyti supuvusiomis daržovėmis kaip nevykę komediantai. Laimė, viskas praėjo ramiai - meilės, kurios iš žmonių sulaukė Diana, Kamilai, aišku, nėra ko tikėtis, bet ir neapykantos ji nebekelia.

Kornvalio hercogienė

Čarlzas oficialiai pristatė Kamilą motinai 2000 metais. Tada jiems buvo leista gyventi kartu, bet per oficialius renginius princas, kaip ir anksčiau, pasirodydavo vienas. Ir tik po penkerių metų Elžbieta II pagaliau susimylėjo ir leido jiems tuoktis. Vestuvės įvyko 2005 metų balandžio 9 dieną. Dar prieš keletą metų karalienė nė už ką nebūtų leidusi įvykti mezaljansui, bet Čarlzo ir Kamilos meilės istorija ją daug ko pamokė: jeigu kadaise ji nebūtų uždraudusi sūnui vesti mylimą moterį, Čarlzas tuos metus būtų nugyvenęs laimingai, o Diana būtų likusi gyva. Kai dar po kelerių metų jai teks spręsti, ar leisti vyresniajam anūkui princui Viljamui (William) vesti nekilmingą, bet šaunią ir mielą Keitę Midlton (Cate Middleton), ji nesvyruodama sutiks. Sugadinusi sūnaus gyvenimą, Elžbieta II daug ką pergalvojo ir nusprendė nekartoti klaidos spręsdama dėl vyriausio anūko.

Po vedybų visi titulai, kadaise priklausę Dianai, tarp jų ir Velso princesės, atiteko Kamilai. Tačiau pastarosios garbei reikia pasakyti, kad ji jo nepriėmė, pasirinkdama kitą, kuklesnį - Kornvalio hercogienės. Jai pavyko tai, ko kitados nesugebėjo padaryti Diana: Kamila tapo Čarlzui ne tik gera žmona, bet ir drauge. Ji visada ir visur palaiko vyrą, kartu, kaip ir dera pavyzdingai žmonai, atsilikdama nuo jo per pusę žingsnio. Kamila lydi Čarlzą į visas protokolines keliones, dar daugiau - vyksta ten prieš savaitę, kad sudarytų visas sąlygas patogiai princo viešnagei. Bet grįžusi namo ir suprasdama, kad jam galbūt reikia pailsėti nuo jos draugijos, išvažiuoja į savo užmiesčio namą Haigrouve, kur mielai prižiūri anūkus, o jų Kornvalio hercogienė turi jau penkis. Kalbama, kad leidimą vedyboms su Kamila Čarlzas kadaise gavo, pažadėjęs motinai karūną perleisti savo vyresniajam sūnui. Matyt, jo meilė buvo to verta.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder