Kalėdinė pramoga - stiklo dėžė virš tūkstančio metrų prarajos

Kalėdinė pramoga - stiklo dėžė virš tūkstančio metrų prarajos

Prancūzijos Alpėse prieš Kalėdas pradės dirbti įspūdingas atrakcionas – ant beveik keturių kilometrų kalno, virš tūkstančio metrų prarajos įtaisytas stiklinis balkonas.

Šis balkonas pastatytas ant l'Aguille du Midi viršūnės, nuo kurios atsiveria neįtikėtinas vaizdas į patį Monblaną. Pirmieji tokį gana šaltų nervų žmonėms skirtą atrakcioną išbandė TVF1 žurnalistai.

„Pirmiausia kiekvienas turi apsiauti tokias šlepetes, kad nesugadintų stiklo grindų, ir pasitikrinti, kad nebūtų palaidų aštrių daiktų. Tada galima žengti didelį žingsnį virš prarajos. Po jumis – 1 000 metrų iki uolų, bet saugumas garantuojamas“, – pasakoja reporterė.

Atrakcionas, kuris ir pavadintas „žingsnis į prarają“, buvo statomas kelis mėnesius. Originalios stiklo konstrukcijos projektuotojams teko atsižvelgti į ekstremalias oro sąlygas tokiame aukštyje.

Ekspertas tikina, kad stiklo konstrukcija atlaikys vėjus iki 200 kilometrų per valandą ir temperatūros svyravimus iki 60 °C. „Išskirtinė šios stiklo konstrukcijos ypatybė ta, kad ji mechaniškai pritvirtinta tik šešiuose taškuose. Visa kita pakabinta“, – aiškina jis.

L'aguille du Midi viršukalnę, kuri yra daugiau kaip 3 800 metrų aukštyje, galima pasiekti vienu ilgiausių pasaulyje lyno keltuvu. Kasmet čia apsilanko šimtai turistų.

Balkoną pastačiusios Monblano kompanijos vadovų nuomone, tai turėtų būti pats greičiausias ir saugiausias būdas pasijusti kalnų užkariautoju. Tiesa, už pasikėlimą į šią aikštelę, kuris trunka apie 20 minučių, teks pakloti apie 50 eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder