Kaip sugyventi su neidealiu vyru?

Kaip sugyventi su neidealiu vyru?

Bet kokie romantiški santykiai pradiniame etape teikia tik džiaugsmą. Kaip kitaip? Juk jūs sutikote savo svajonių vyrą! Bet pamažu pradeda aiškėti, kad jūsų idealas visai nėra idealus.

Jis čepsi prie stalo. Jo nagai nėra kruopščiai nukarpyti, o rytais iš burnos sklinda nemalonus kvapas. Be to, jis yra šykštokas ir mėgsta komanduoti. Kasdien jūs pastebite vis naujų trūkumų ir jau pradedate svarstyti apie išsiskyrimą. Suimkite save į rankas! Iš tikrųjų viskas pasikeitė tik jūsų galvoje, o ne vyre

Iš kur kyla jūsų susierzinimas?

Nuo ankstyvos vaikystės į mūsų ilgalaikės atminties užkaborius sukrenta įvairiausia informacija apie vyrų ir moterų santykius. Jūs stebite tėvų šeimyninį gyvenimą, žiūrite filmus, serialus. Tačiau anaiptol ne visi tie žmonės elgėsi protingai.

Pavyzdžiui, moterys mėgsta kalbėti, kad vyrai – kaip vaikai, o vyrai tvirtina, kad verkšlenimas – ne vyrų dalykas. Jūs galite pasijuokti iš savo giminės ir TV serialų herojų, nelaikyti jų žodžių rimtais, bet pasąmonės gilumoje kiekvienas toks žodis lieka išgraviruotas visam gyvenimui.

Dažnai būtent tie pavyzdžiai tampa svarbiausiais savo gyvenimo vertinimo kriterijais. Ir jeigu jūsų išrinktasis daro kažką, kas neįsimontuoja į jūsų pasaulio paveikslą, jus iškart apima panika. Jūs įžvelgiate blogį tuose dalykuose, kurie jums atrodo nesuprantami. Tokia visų mūsų išankstinių nuostatų prigimtis.

Dauguma santuokų yra meilės, pripratimo su barniais ir jausmų šykštumu mišinys. Stebėdami nuolatinius susirėmimus tarp tėvų, mes įsitikiname, kad santuoka – tai kalėjimas, nepaliaujama kova ir pažeminimai. Todėl tikime, kad po vestuvių įprasti gyvenimo džiaugsmai turi atsitraukti į šalį. Bet kur užfiksuotas šis dėsnis? Kas jį sugalvojo? Ar ne mes patys?

Šitai tai pagrindinės priežastys, kodėl mes negalime rasti laimės santuokoje.

1. „Prieinami vyrai man neįdomūs“

Tokio elgesio priežastis – žema savivertė. Jūs negalite įsimylėti to, kuris rodo jums susidomėjimo ženklus. Juk jūs – menkavertė asmenybė. Ar gali vertingas žmogus jus tokią įsimylėti? Jums reikalingas tikras princas, kurio niekada nesurasite. Pradėkite žiūrėti į normalius vyrus su pagarba. Įsikalkite sau į galvą, kad tas žmogus, kuris jums simpatizuoja, turi neblogą skonį.

2. „Aš duodu daugiau, nei gaunu“

Jeigu kilimas patiestas prie durų, nereikia stebėtis, kad kažkas jį mindo. Kiekvienam kankiniui atsiranda jo vertas kankintojas. Išmokite sakyti „Ne“, kai nenorite paskui gailėtis dėl savo „gerumo“. Išjunkite vidinį skaitytuvą ir nelaukite dėkingumo už tai, ką darote. Juk žmonės daro gera ne dėl savęs, o dėl kitų.

3. „Aš esu per daug valdinga“

Daugybė moterų stengiasi perdairyti savo vyrą, pataisyti jį. Jūs sprendžiate visus klausimus už jį, juk jis toks bejėgis ir tokio silpno charakterio. Jūs neleidžiate jam nė žodžio įterpti.

Kad pakeistumėte tokią padėtį, išmokite išklausyti jo nuomonę. Įsivaizduokite save vyro vietoje, klauskite jo patarimo. Greitai nustebsite supratusios, kad dauguma jo minčių tikrai nėra kvailos.

ALFA

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder