Kaip atsinaujinti pavasariui? Nauji vėjai namuose

Kaip atsinaujinti pavasariui? Nauji vėjai namuose

Pavasaris. Su atbundančia gamta bundame ir mes, o su šiuo nubudimu norisi naujų vėjų ir namuose. Jeigu galime keisti drabužius, garderobą, tai namų kas sezoną nepakeisime. Tačiau nedidelėmis sąnaudomis juos visada galima atšviežinti. Ypač pereinant iš šaltojo sezono į šiltąjį. Kaip? Keli patarimai.

Ryškesni akcentai

Nemažai mūsų pamėgo minimalistiškesnį, skandinavišką stilių. Jis puikiai atrodo, ypač žiemą, neutralios spalvos neatsibosta ir neerzina, tačiau pavasarį tokį stilių norisi vizualiai sušildyti arba - įpūsti gyvybės. Tinkamas būdas - ryškesnių spalvų akcentai. Tai gali būti ryškesnė namų tekstilė - virtuviniai rankšluosčiai, staltiesė, lovos užtiesalas, naujas (arba rastas spintoj) pagalvės užvalkalas, arba dekoratyvūs elementai, tarkime, ryškus vazonas, stalinė lempa ar vaza.

Netgi gražiai išeksponuotos knygos spalvotais viršeliais jau yra tarsi namų atnaujinimas.

Daugiau medžiagiškumo

Pavasarį norisi daugiau ir įvairesnės namų tekstilės - jeigu žiemą tenkinamės šiltais užklotais, dabar norisi patiesti staltiesę ant stalo, ant sofos išdėlioti daugiau pagalvėlių, pakabinti naujas užuolaidas, patiesti balkone kilimėlį ir t.t. Ir ne tiek dėl funkcionalumo, kiek dėl estetikos.

Nebūtina visko pirkti - tikrai ko nors tinkamo namuose jau turite, be to, galite ir patys pasidaryti - pavyzdžiui, nusimegzti naują durų ar vonios kilimėlį. Savo rankomis padaryti daiktai ir madingi, ir vertingi.

Gėlės

Sena gera tiesa, kad augalai įneša į namus gyvybės, tarsi pratęsia gamtos cikliškumą ir žmogaus sąsajas su gamta. Merkite į vazą kačiukų, narcizų arba tulpių, įsigykite naują gėlę, o senąsias, jei reikia, persodinkite į didesnius vazonus. Tai metas, kai ir kambariniai augalai atsigauna ir išskleidžia naujus lapus bei žiedus.

Ideali tvarka namuose

Jau galima pagalvoti ir apie kardinalų - pavasarinį - namų (ir balkono!) tvarkymą, kai iškuopiami absoliučiai visi kampai, išvalomi langai, sutvarkomos spintos, atsisakoma nereikalingų daiktų - jie išrūšiuojami, pigiai parduodami internete arba kam nors atiduodami.

Nors tam teks paskirti kone visą savaitgalį, jausmas - taip iškuopus namus - neapsakomai geras. Tad įsileiskite naujus vėjus į namus ir į gyvenimą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder