Ką gero padarė valdžia? Vygantas Vareikis

Ką gero padarė valdžia? Vygantas Vareikis

Šiandien siūlome susipažinti, kokius gerus darbus miesto bendruomenei įpusėjus kadencijai nuveikė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Vygantas Vareikis, priklausantis Lietuvos liberalų ir centro sąjungai.

2012 metais Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje vykdžiau veiklą numatytą LR savivaldos įstatyme ir Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamente.

Nors atskiri sprendimai gali būti parengiami ir pristatomi individualiai, Taryba yra kolegialus organas, tad visi priimti sprendimai yra Tarybos in corpore veiklos rezultatas. Buvo efektyvių ir sėkmingų, buvo ir diskuotinų (kad ir kiemų apmokestinimas ar kai kurių transporto maršrutų pakeitimai) sprendimų. Už visus – gerus ar, kai kurių klaipėdiečių nuomone, blogus sprendimus esu atsakingas.

Galbūt vienu svarbiausių darbų laikyčiau aktyvų palaikymą siekiant skirti stabilų finansavimą trims metams rankinio klubui „Dragūnas“.

2012 metais dalyvavau AB „Klaipėdos vanduo“ stebėtojų tarybos posėdžiuose, kurių metų buvo tvirtinamos įmonės finansinės ir ūkinės veiklos ataskaitos ir priimami svarbūs strateginiai sprendimai Iki 2013 metų pabaigos yra planuojama išplėsti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūrą, kad 95 proc. Klaipėdos miesto gyventojų galėtų naudotis centralizuotai tiekiamo geriamojo vandens ir tvarkomų nuotekų paslaugomis, o veiklos išlaidas kompensuoti didinant veiklos efektyvumą. Galima konstatuoti, jog Klaipėdos miesto gyventojai už geriamą vandenį ir nuotekų surinkimą moka vieną mažiausių kainų Lietuvoje.

Formaliai esu Klaipėdos miesto korupcijos prevencijos ir kontrolės komisijos narys, tačiau realiai komisijos darbas nevyksta. Šiai Komisijai priskirtos funkcijos yra deklaratyvios – „vienyti Klaipėdos miesto Savivaldybės tarybos ir administracijos padalinių pastangas nuosekliai įgyvendinti antikorupcines priemones, užtikrinti, kad Klaipėdos miesto savivaldybės institucijos, įstaigos, įmonės vykdytų korupcijos prevenciją“. Kita vertus, tokiose neapibrėžtoje „kovos su korupcija“ ir „viešųjų interesų“ gynimo kampanijose mėgsta pasivartyti įvairūs politiškai neadekvatūs veikėjai, kurie nejaučia jokios atsakomybės už savo žodžius. “Kas gali paneigti?”– šis viešumoje išpopuliarėjęs terminas yra tipiškas sovietinis reliktas. Kas ką turi paneigti? Tai kaltintojas turi įrodyti, o ne be pagrindo apkaltintas asmuo kažką paneigti. Neseniai skandalingas politikas N. Puteikis apkaltino Klaipėdos tarybos narius, kad jie „ėmė milžiniškus kyšius“ už pritarimą termofikacinės elektrinės, kurios veikla sumažintų šilumos kainas Klaipėdos miesto gyventojams, statybai. Tokio pobūdžio veikėjai turi vien tik destruktyvų potencialą ir jokių vizijų ar idėjų dėl Klaipėdos miesto vystymo ateities.

2012 metais dalyvavau Visuomenės sveikatos tarybos veikloje bei Mažosios Lietuvos muziejaus tarybos darbe. Dalyvavimas Mažosios Lietuvos muziejaus tarybos veikloje buvo ypatingai svarbus, kadangi šiais metais sukako 90 metų nuo Klaipėdos krašto sukilimo, po kurio Lietuvai atiteko Klaipėdos kraštas. Seimas nutarė paskelbti 2013 metus Klaipėdos krašto metais. Ta proga Mažosios Lietuvos istorijos muziejus 2013 m. sausio mėn. surengė parodos, skirtos Klaipėdos krašto sukilimui, pristatymą Seime ir Klaipėdos visuomenei. Iškėliau šios parodos rengimo koncepciją, dalyvavau ieškant parodoje eksponuotų istorinių šaltinių. Taip pat spaudos konferencijoje Seime pristačiau Klaipėdos krašto prijungimo reikšmę.

2012 m. dalyvavau Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimo suteikimo komisijos darbe. Mano iniciatyva buvo palaikyta idėja suteikti naujoms Klaipėdos miesto gatvėms išnykusių Mažosios Lietuvos vietovardžių pavadinimus.

Nuo 2013 metų esu UAB „Senasis turgus“ stebėtojų tarybos narys. Šiuo metu yra formuojama nauja UAB „Senasis turgus“ valdyba ir kuriama ilgalaikė veiklos koncepcija.

Informacija

“Vakarų ekspresas“ paskelbė A. Šulco, N. Istominos, V. Grubliausko, V. Bernoto, Z. Šličytės, S. Budino, N. Čapo, A. Razbadausko, V. Čepo, A. Banionienės, A. Vaišvilos, V. Vareikio, L. Petraitienės ir A. Grublio išpažintis. M. Žilys ir R. Taraškevčius į „Vakarų ekspreso“ prašymą pažvelgė formaliai ir savo 2012 m. darbų ataskaitą pažadėjo paskelbti tik balandžio mėnesį, esą to reikalauja Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos reglamentas. Lina Skrupskelienė ir Julija Pliutienė prisipažino dirbančios vos du mėnesius, todėl neturinčios kuo pasigirti. O Ivanas Romanovas atsakė, kad apie tarybos narių darbus turi spręsti rinkėjai (o skaitytojai – ne rinkėjai?). Primename, kad Taryboje yra 31 narys. Likusieji 10 nepateikė jokio atsakymo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder