Ką gali mažieji mūsų pagalbininkai?

Ką gali mažieji mūsų pagalbininkai?

Psichoanalitikai ir šeimos psichologai neretai savo pacientams duoda labai paprastą, tačiau efektyvų patarimą – jie pasiūlo įsigyti augintinį. Rūpinimasis kitu padeda įveikti melancholiją, pakeisti ją pozityviomis emocijomis. Mažiesiems mūsų draugams parodytas rūpestis, dėmesys, atsakomybė ir tiesiog geranoriškumas grįžta su kaupu ir verčia mus pačius jaustis geriau.

Tai, kad naminiai gyvūnai yra puikūs gydytojai ir pagalbininkai, žinoma nuo seno. Pavyzdžiui, katės efektyviai ramina nervus, tačiau įsigyti keturkoję bičiulę geriausia jau po to, kai išspręsite pačią problemą. Mokslininkų atliekami eksperimentai taip pat patvirtina ir tai, kad katės geba normalizuoti arterinį kraujospūdį, pulsą, padeda atkurti vidinį komfortą. Beje, glostydami jas dešine ranka, stimuliuojate kairįjį smegenų pusrutulį, o kaire – dešinįjį.

Egzotiški gyvūnai, pavyzdžiui, iguanos, beždžionėlės, surikatos ir tropiniai paukščiai į kasdienybę įneša labai daug įvairovės, tačiau trūkumas tas, kad gydyti juos galės tik kvalifikuotas specialistas (o jų rasti gali būti labai sunku).

Tikriausiai taip pat esate girdėję ir apie augintinių bei jų šeimininkų suderinamumų ar netgi žmonių antipatiją kuriai nors gyvūnų rūšiai. Tokie santykiai gali labai daug pasakyti apie žmogų. Pavyzdžiui, ežius dažniausiai augina griežtuoliai (bent tokius juos mato aplinkiniai), nors viduje jie būna labai pažeidžiami. Antipatija vėžliams būdinga tiems, kurie mėgsta labai daug plepėti. Dekoratyvines žiurkes renkasi labai gero būdo asmenybės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder