Ką be kavos dar pasigaminti iš kavos?

Ką be kavos dar pasigaminti iš kavos?

Kas ryte gali būti geriau už puodelį kvapnios kavos? Šis gėrimas pasižymi daugybe naudingų savybių, o kavos tirščiai gali praversti buityje. Tai ką gi be gėrimo dar galima pasigaminti iš kavos?

Repelentas

Uodai neleidžia miegoti naktimis ir gadina poilsį gamtoje? Padės kavos tirščiai. Amerikos aplinkosaugos valstybės tarnyba tvirtina, kad kava padeda atbaidyti įkyrius vabzdžius. Yra tyrimų, įrodančių, kad ji žudo uodų lervas. Pasigaminti repelentą iš kavos yra labai paprasta: kavos tirščius surinkite į stiklainį ir uždenkite jį folija. Kai išdžius, padekite juos kaip smilkalus. Efektui sustiprinti galima pridėti lauro lapą. Šis pigus ir veiksmingas būdas padės atsikratyti įkyrių uodų ir kitų vabzdžių. 

Medienos beicas

Daug kas mėgsta namuose meistrauti. Beico gaminiams iš medžio galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje, bet jeigu geriate kavą, nėra reikalo gaišti parduotuvėje. Medžiui apdoroti galima panaudoti kavą, šis ekologiškai švarus produktas medienai suteiks sodrų atspalvį. Išsivirkite kavos, ją ataušinkite. Kuo stipresnis gėrimas, tuo tamsesnė bus spalva. Prieš beicuodami paviršių nutrinkite švitriniu popieriumi. Šaltą kavą supilkite į plastikinį indą, pridėkite alūno, kuris pagerina sukibimą su mediena. Pamerkite į kavą kempinę arba audinio skiautę ir tolygiai ištepkite ja paviršių, palaukite 10-15 min. Jei norite tamsesnio atspalvio, pridėkite dar vieną sluoksnį, ir viskas!

Oro gaiviklis

Nemalonių kvapų aplinkui pilna, todėl žmogus sugalvojo oro gaiviklius. Čia gali praversti ir kava, kuri ne tik permuš nemalonų kvapą, bet ir jį sugers. Norint pasigaminti oro gaiviklį iš kavos, jums reikės: poros puskojinių, mėgstamo gėrimo ir aukštos stiklinės. Užmaukite kojinę ant stiklinės, supilkite kavą, išimkite kojinę ir ją užriškite. Gaiviklį padėkite ten, kur juntamas nemalonus kvapas. Jeigu jums nepatinka, kaip jis atrodo, paslėpkite jį gražioje dėžutėje arba puodelyje. Taip pat kava gali panaikinti nemalonų šiukšlių kibiro arba šiukšliavamzdžio kvapą. Paimkite kavos tirščių, epsomo druskos (magnio sulfato), kepimo miltelių ir acto, viską sumaišykite ir užpilkite ant nemalonų kvapą skleidžiančio objekto, palaikykite per naktį, ryte nuplaukite vandeniu. Nemalonus kvapas išnyks.

Augintinio apsauga nuo blusų

Visi mėgsta kavą, išskyrus blusas. Šie vabzdžiai jos nekenčia, nors myli jūsų šunį. Pastebėję, kad šuo dažnai kasosi, išmaudykite jį su kavos tirščiais, jie padės nuo blusų geriau už bet kokią kitą priemonę. Prileiskite į vonią vandens, patupdykite į ją šunį, ištrinkite jo kailį su šampūnu, o paskui su kavos tirščiais - jie suveiks kaip repelentas ir blusos nustos kandžioti jūsų numylėtinį.

Prieskonis

Mes pripratome prie to, kad kava - tai gėrimas. O jeigu pabandžius jos suvalgyti? Jei neišgėrėte visos kavos arba turite tirščių, juos galima naudoti kaip prieskonį, kuris valgiui suteiks sodrų aromatą. Labiausiai kava tinka gardinti raudoną mėsą ir desertus. Kavos galima pridėti į marinatą kepamai mėsai, jautienos šonkauliams, į barbekiu padažą keptai vištai ir net į sirupą sklindžiams. Kavą galima sumaišyti su mėgstamais prieskoniais ir šiuo mišiniu paskaninti kiaulieną arba ėrieną, suvožtinius. Jei nuspręsite paeksperimentuoti su kava, kaip prieskoniu, galite pasiieškoti receptų internete, ten jų gausu.

Šveitiklis

Kava organizmą maitina ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės. Šveitiklis iš kavos tirščių padės išlaikyti tinkamą odos pH. Kavoje yra daug antioksidantų, jie neutralizuoja laisvuosius radikalus ir puikiai valo odą, padeda nutrinti negyvas ląsteles ir suteikia švytėjimo odai ir plaukams. Iš kavos galima pasigaminti šveitiklį kūnui ir kojoms ir kaukę plaukams. Išbandykite, poveikis jus maloniai nustebins.

Trąša

Jei turite komposto duobę ar dėžę, kava padės paspartinti kompostavimo procesą, nes joje yra gausu azoto. Tiesiog berkite kavos tirščius kompostą. Be to, ji gali tapti puikia trąša, kuri pagerina drenažą ir ventiliaciją ir sulaiko vandenį. Kavos tirščiai padės išnaikinti šliužus ir sraiges. Iš kur imti tiek kavos tirščių? Susitarkite su artimiausios kavinukės darbuotojais, jie tirščių turi sočiai ir tikriausiai mielai juos atiduos. Be to, tai sumažins šiukšlių, keliaujančių į sąvartyną, kiekį.

Reagentas

Jei turite sodybą ar namą užmiestyje, tikriausiai žiemą barstote keliukus druska, bet druska kenkia aplinkai. Vietoj jos galima naudoti kavą. Tiesiog neišmeskite kavos tirščių ir žiemą galėsite ja pabarstyti slidžius takelius. Kavoje esanti rūgštis sniegą tirpdo net greičiau už druską.

Kava vietoj šampūno

Pamėginkite išsiplauti galvą kava, jums tikrai patiks. Kavos pH yra mažesnis negu vandens, o kietos tirščių dalelės padės atsiskirti negyvoms odos ląstelėms ir skatins plaukų augimą. Daugelis gamintojų kavos deda į šampūnus būtent dėl šių jos savybių. Kofeinas taip pat naudingas plaukams, stiprina jų šaknis ir stabdo plaukų slinkimą. Kava plaukams suteikia žvilgesio, gerina tekstūrą ir spalvą ne prasčiau už procedūras grožio salone.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder