Juodasis šokoladas – daugiau nei desertas

Juodasis šokoladas – daugiau nei desertas

Nuo pat mažumės mums kalama į galvą, kd valgyti daržoves yra labai sveika, o saldumynai neduoda jokios naudos, tačiau tai – ne visai tiesa. Jei norite šiek tiek pasaldinti savo gyvenimą, rinkitės juodąjį šokoladą, kuris ne tik skanus, bet taip pat ir naudingas. Priežasčių, kodėl verta kartais pasilepinti juoduoju šokoladu, tikrai nestinga, taigi, apžvelkime pačias svarbiausias.

Didelis maistingumas

Juodasis šokoladas yra labai maistingas: 100 gramų šokolado yra 11 gramų ląstelienos, 65 procentai rekomenduojamos paros normos geležies, 58 proc. rekomenduojamos paros normos magnio ir net 98 proc. rekomenduojamos paros normos mangano. Taip pat juodajame šokolade yra fosforo, cinko, kalio ir mangano.

Puikus antioksidantų šaltinis

Juodajame šokolade yra daug biologiškai aktyvių organinių junginių, kurie veikia kaip antioksidantai. Atlikti tyrimai įrodė, kad juodajame šokolade esančios medžiagos su laisvųjų radikalų daroma žala kovoja kur kas efektyviau nei daugelis kitų maisto produktų.

Gerinama kraujotaka

Juodasis šokoladas gerina kraujotaką, todėl padeda apsisaugoti nuo kraujagyslių užsikimšimo. Šiame skanėste esantys flavanoliai stimuliuoja epitelinį kraujagyslių audinį, todėl sumažinamas kraujo tekėjimo pasipriešinimas. Dėl šios priežasties juodasis šokoladas gali padėti normalizuoti pernelyg aukštą kraujospūdį.

Mažesnis blogojo cholesterolio kiekis

Juodasis šokoladas padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį ir padidinti gerojo. Kartais, kuomet nustatomas pernelyg didelis blogojo cholesterolio kiekis, tenka gerti specialius vaistus, tačiau to gali nė neprireikti, jei karts nuo karto pasilepinsite gabalėliu juodojo šokolado.

Apsauga nuo UV spindulių

Įrodyta, kad juodasis šokoladas gali padėti apsisaugoti nuo žalingų ultravioletinių saulės spindulių. Žinoma, tai nereiškia, kad nereikės naudoti jokių apsaugos priemonių, tačiau juodajame šokolade esančios medžiagos gali padidinti odos drėgmę bei jos atsparumą.

Gerinama smegenų veikla

Juodasis šokoladas itin naudingas besimokantiems bei dirbantiems protinį darbą, nes jame esančios medžiagos aktyvina smegenų veiklą. Vos viens gabalėlis juodojo šokolado pagerins smegenų kraujotaką, todėl bus lengviau išlaikyti dėmesį, o jūsų atmintis taps geresnė.

Pasirinkite tinkamą juodąjį šokoladą

Rinkdamiesi juodąjį šokoladą atkreipkite dėmesį į tai, kiek jame yra kakavos: kuo didesnis jos kiekis bus sudėtyje, tuo naudingesnis bus šis skanėstas. Įprastai rekomenduojama rinktis tokį juodąjį šokoladą, kuriame kakavos kiekis siekia 70 procentų ar dar daugiau. Nors toks šokoladas dažniausiai kainuoja brangiau, tačiau jo nauda organizmui bus kur kas didesnė.

Per dieną patartina suvalgyti ne daugiau nei kelis gabalėlius juodojo šokolado, nes pernelyg didelis jo kiekis gali neigiamai atsiliepti kūno svoriui: 100 gramų juodojo šokolado yra 500-600 kcal.

ALFA

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder