JAV: pabėgęs kalinys slapstėsi beveik 60 metų

JAV: pabėgęs kalinys slapstėsi beveik 60 metų

Floridos valstijos policininkai sučiupo kalinį, pabėgusį iš kalėjimo prieš 56 metus, praneša televizijos kanalas NBC.

Kaip informavo Brevardo apygardos šerifo biuras, 79 metų Frenkas Frešvoteris (Frank Freshwater) paspruko iš kalėjimo Ohajo valstijoje 1959 metais. Pirmadienį jis buvo sulaikytas savo furgonėlyje Melburno mieste.

Pasak NBC, vyras buvo pripažintas kaltu dėl praeivio netyčinio nužudymo 1957 metais ir nuteistas lygtinai paskyrus jam bandomąjį laikotarpį. Po dvejų metų jis atsidūrė kalėjime, kai pažeidė bandomojo laikotarpio sąlygas ir sėdo prie automobilio vairo. Po kurio laiko vyras pabėgo iš kalėjimo.

1975 metais policininkai jau buvo suėmę F. Frešvoterį, bet tada Vakarų Virdžinijos gubernatorius atsisakė nusiųsti jį atgal į Ohajų, ir vyras vėl dingo iš pareigūnų akiračio.

Paskui F. Frešvoteris gyveno keliose valstijose Viljamo Kokso (William Cox) vardu ir dirbo sunkvežimio vairuotoju. Kad jį sučiuptų, policininkai griebėsi gudrybės: jie liepė vyrui pasirašyti dokumentus, o vėliau palygino pirštų atspaudus su pavyzdžiais, buvusiais kartotekoje.

Suimtam F. Frešvoteriui buvo parodyta jo nuotrauka iš jaunystės laikų, ir vyras prisipažino, kad nufotografuotas būtent jis. Dabar bėglio laukia ekstradicija į Ohajo valstiją, kur jis atliks bausmę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder