Įdomios profesijos: vienų galima pavydėti, o kitų ir priešui nepalinkėtum

Įdomios profesijos: vienų galima pavydėti, o kitų ir priešui nepalinkėtum

Pagal neįprastų profesijų skaičių tarp visų pasaulio šalių pirmauja Amerika. Jungtinėse Valstijose net sudaromas kasmetinis įdomiausių pasaulyje profesijų reitingas. Taigi, kokios profesijos yra retos, keistos ir labai įdomios?

Ėdalo katėms degustuotojas

Tikriausiai visi matė arba girdėjo vienokio ar kitokio kačių ėdalo reklamą. Beveik kiekviename filmuke gamintojas giria ne tik produkcijos kokybę, bet ir pamini jos skonio parametrus. Sutikite, nė viena katė nenustatys, ar skanūs buvo jos pietūs, ar juose nebuvo ko nors nereikalingo. Būtent todėl kompanijos, gaminančios ėdalą gyvūnams, naudojasi produkcijos kokybę vertinančių degustuotojų paslaugomis. Suprantama, tiems žmonėms prisieina asmeniškai ragauti kiekvienos rūšies kačių ėdalą.

Perukų meistras


Šios profesijos atstovai gamina perukus, šinjonus, priklijuojamus ūsus ir barzdas, papuošalus iš plaukų. Tai labai paklausi profesija teatre ir kine. Reikia pasakyti, kad šis amatas yra labai nelengvas, reikalaujantis didelio kruopštumo, todėl ir nykstantis. Perukų meistras turi mokėti labai susikaupti, turėti kantrybės ir miklius pirštus. Kartais geram perukui pagaminti prireikia kelių savaičių. Meistrams tenka labai stengtis, kad visi peruko plaukai būtų pasiskirstę tolygiai, kitaip gaminys atrodys ne itin gražiai.

Golfo kamuoliukų surinkėjas

Šios įdomios profesijos atsiradimo idėja priklauso golfo klubų savininkams. Kompanijoms yra gerokai naudingiau samdyti žmones žaidimo metu pamestiems kamuoliukams surinkti, negu iš naujo juos pirkti. Tokie darbuotojai turi pasižymėti geru regėjimu, kad surastų laukuose pamestus kamuoliukus.

Metro keleivių grūdėjas

Ši neįprasta profesija yra labai paplitusi Kinijoje. Kadangi žmonių Kinijos miestų metro traukiniuose yra nepaprastai daug, yra specialūs darbuotojai, kurių darbas - stumti keleivius į vagoną. Reikia pripažinti, kad jie tai daro labai tvarkingai. Grūdėjai žiūri, kad niekas nesusižeistų ir kad vagono durys galėtų sėkmingai ir saugiai užsidaryti. Kol kas ši profesija paplitusi tik Kinijoje, tačiau gali būti, kad netrukus ji atsiras ir kitose tankiai gyvenamose šalyse.

Pingvinų vartytojas


Šios keistos profesijos atstovai paprastai dirba netoli oro uostų, kurių apylinkėse gyvena pingvinai. Mat pingvinai mėgsta stebėti kylančius lėktuvus, aukštai užverčia galvas ir nugriūna ant nugaros. Nors iš šalies tai atrodo juokinga, tokia padėtis gali turėti rimtų pasekmių. Mat pargriuvęs ant nugaros pingvinas nebegali pats atsistoti. Tada padėti vargšams paukščiams ir atskuba keistos profesijos atstovas - pingvinų vartytojas. „Gelbėtojai“ pasakoja, kad pingvinai jiems savotiškai padėkoja - gnybteli ranką arba koją.

***


O štai dar keletas labai neįprastų profesijų, apie kurias greičiausiai nė negirdėjote:

Striptizo šokėjų stebėtojas.
 Tokie darbuotojai keletą mėnesių lankosi įvairiuose striptizo baruose ir fiksuoja šokėjų apimtis.

Prezervatyvų bandytojas. Įdomu, kad ši produkcija turi būti naudojama ir pagal tiesioginę paskirtį, ir kitais tikslais.

Dažų stebėtojas. 
Darbuotojas atidžiai stebi, kaip keičiasi dažų spalva ir dalelės jiems džiūstant - tiek ant sienų, tiek per mikroskopą.

Skruzdėlių gaudytojas. Jis skruzdėlyne turi gaudyti geriausius egzempliorius, kurie tiks giminei pratęsti dirbtinėse skruzdėlių fermose.

Profesionalus miegalius. Kalbama apie miego proceso mokslinių tyrimų dalyvius.

Smegenų išėmėjas. Skerdyklose dirba žmogus, kurio pareiga - perskelti papjauto gyvulio kaukolę ir išimti smegenis. Ši masė paskui siunčiama į restoranus, kuriuose iš jos gaminami delikatesiniai patiekalai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder