Pirkiniai
Didžiausios nuolaidos turguje būna dienai baigiantis, savaitgalio mugėse maždaug nuo 13 valandos. Penktadienis turguose - brangiausia diena.
Norėdami nustatyti mėsos kokybę, paspauskite ją pirštu. Šviežia ir chemikalais neapdorota mėsa iškart išsilygins. Prastos kokybės mėsoje liks įdubimas.
Mėsa
Norint išvengti stipraus kepamos mėsos kvapo, į keptuvę galima įdėti gabalėlį obuolio. Jį reikia pakeisti, kai patamsės.
Prieš mušdami mėsą, suvyniokite ją į maisto plėvelę - nesitaškys ir nebildės.
Maltą mėsą kotletams ir maltiniams reikia labai gerai išminkyti, kad taptų lipni ir gaminiai nebyrėtų.
Daržovės ir vaisiai
Kad bulvės greičiau išvirtų, reikia į vandenį įmesti gabalėlį sviesto.
Kad keptos bulvės būtų traškios, reikia jas sūdyti baigiant kepti ir neuždengti keptuvės dangčiu.
Kad verdamose daržovėse išliktų vitaminai, jas reikia sudėti į jau verdantį vandenį, o sūdyti - baigiant virti.
Kad kepami baklažanai neprisigertų riebalų, juos reikia pasūdyti ir palaikyti 30 minučių, o paskui nuspausti. Tuomet jie bus su gelsva plutele.
Kad pjaustomi obuoliai netamsėtų, reikia naudoti keraminį peilį. Supjaustytus obuolius sumesti į citrina parūgštintą vandenį.
Kepiniai
Kad tešlą būtų lengviau išmaišyti ir ji neliptų prie rankų, į ją reikia įpilti šaukštą aliejaus.
Norint greitai ir gerai išplakti baltymus, dubenėlį, kuriame jie bus plakami, reikia ištrinti citrinos sultimis, o pačius baltymus pasūdyti.
Kad glajaus sluoksnis būtų lygus ir gražiai blizgėtų, keksą reikia ištepti plonu džemo sluoksniu.
Konservavimas
Kad agurkai būtų traškūs, reikia labai gero, švaraus vandens. Jei yra galimybė, geriausia šaltinio arba šulinio. Jei ne, vanduo turi būti filtruotas.
Kava
Kad išvirus kavą tirščiai nusėstų ant dugno, reikia į ją įpilti arbatinį šaukštelį šalto vandens ir pusę minutės palaukti, o paskui išpilstyti kavą į puodelius.
Laikymas
Duona ilgiau išliks šviežia į duoninę įdėjus gabaliuką obuolio.
Kruopose neįsiveis kenkėjų ir kandžių į indą įdėjus 3-4 česnako skilteles.
Sriuba
Norint nesugadinti sriubos skonio, negalima nei įpilti, nei nupilti skysčio. Reikia iš pat pradžių nutaikyti tinkamą skysčio kiekį (vienai porcijai - viena gili lėkštė). Dalis išgaruos, bet prisidės mėsa ir daržovės ir bus kaip tik.
Košė
Kad košė būtų skani, kruopas reikia kelias minutes paskrudinti sausoje keptuvėje.
Pienas
Kad pienas neišbėgtų ir nepridegtų, reikia į jį įmesti cukraus gabalėlį. O puodą, kuriame jis virs, praskalauti šaltu vandeniu.
Rašyti komentarą