„Eurovizijos“ favoritui gresia diskvalifikacija

„Eurovizijos“ favoritui gresia diskvalifikacija

Iki nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalo liekant vis mažiau laiko, gausėja ir intrigų. Trečiadienio popietę pramogų pasaulį sudrebino žinia, kad vienu favoritų laikomas Jurijus Veklenko gali būti diskvalifikuotas iš atrankos.

Su daina „Run with the lions“ pasirodančiam Jurijui buvo mesti kaltinimai, kad daina jau buvo pasirodžiusi anksčiau nei tą leidžia „Eurovizijos“ taisyklės.

Kūrinys dar praėjusių metų pavasarį buvo pasiekiamas „Soundcloud“ klausytojams, tačiau dabar jis yra ištrintas.

Susisiekus su atlikėjo atstovu Henriku Draugeliu, šis tv3.lt tvirtino, kad daina tikrai nebuvo išleista anksčiau laiko: „Neturime, ką komentuoti, nes dainos ir atlikėjai yra atskiri. Į tai galėtų atsakyti tik A. Giržadas. Mes nežinome, ar daina buvo pasirodžiusi jau anksčiau, bet neatsakome už ją. Yra autoriai ir viskas. Faktas tas, kad daina nebuvo išleista. Juk tokiu atveju jos niekas nebūtų ėmę“, – sakė H. Draugelis.

Susiekus su Lietuvos delegacijos „Eurovizjoje“ atstovu Audriumi Giržadu, šis situacijos komentuoti nepanoro. Jis sakė, kad situacija jam žinoma, bet reikia peržiūrėti tarptautines taisykles. „Kreipėmės į EBU (Europos transliuotojų sąjungą) ir lauksime jų įvertinimo“, – sakė jis.

A.Giržadas taip pat tvirtino, jog jei taip nutiktų, kad daina pažeidė konkurso taisykles ir apie tai sužinotume jau po finalo, kai J. Veklenko užimtų pirmąją vietą, į Tel Avivą vyktų antrosios vietos nugalėtojas.

Primename, kad nacionalinės „Eurovizijos“ taisyklės nurodo, kad daina, kuri planuoja atstovauti Lietuvai, negali būti paviešinta anksčiau nei rugsėjo 1 dieną.

„B'avarijos“ atvejis

Bene didžiausias diskvalifikacijos skandalas Lietuvos istorijoje buvo 2002-aisiais metais. Grupė „B‘avarija“ su daina „We All“ laimėjo nacionalinę atranką ir turėjo vykti į didžiąją „Euroviziją“. Tais metais lietuviai labai džiaugėsi savo atstovais ir tikėjo pergale, tačiau Europos transliuotojų sąjunga pranešė, kad daina nuskambėjo grupės albume anksčiau, nei tą leidžia konkurso taisyklės. Tąkart diskvalifikuotą grupę pakeitė antrosios vietos nugalėtojas Aivaras Stepukonis, kuris užėmė 23-iąją vietą ir sulaukė visuomenės kritikos.

 TV3

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder