Džono Lenono žudikas "norėjo ką nors pasiekti"

Džono Lenono žudikas "norėjo ką nors pasiekti"

Džono Lenono (John Lennon) žudikas Markas Deividas Čapmanas (Mark David Chapman) jo malonės prašymą svarsčiusiai tarybai Niujorke sakė manęs, jog "nužudęs "The Bealtes" narį ką nors pasieks gyvenime", informuoja BBC.

"Vietoj to aš tapau žudiku. O žudikai gyvenime nieko nepasiekia", - sakė Dž. Lenono žudikas. Neseniai buvo paviešintas jo ir tarybos pokalbio įrašas. Praėjusią savaitę buvo atmestas jau šeštasis jo pateiktas malonės prašymas ir žudikas ir toliau liko už grotų.

55 metų M. D. Čapmanas Dž. Lenoną nušovė prie jo namų Niujorke 1980 metų gruodį. Už nusikaltimą jis buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Buvęs apsaugos darbuotojas, kuris kenčia nuo depresijos protrūkių, prašydamas suteikti jam malonę, išvardijo sąrašą žmonių, kuriuos norėjęs nužudyti. Tarp tokių žmonių buvo televizijos pokalbių laidos vedėjas Džonis Karsonas (Johnny Carson) ir aktorė Elizabet Teilor (Elizabeth Taylor). Dž. Lenonas buvo pačiame sąrašo viršuje.

"Tuomet aiškiai nemąsčiau. Priėmiau siaubingą sprendimą ir, vedamas savanaudiškų paskatų, atėmiau kito žmogaus gyvybę", - sakė nusikaltėlis.

Kalbos pabaigoje M. D. Čapmanas užsiminė apie Dievą.

"Pažįstu jį, jis kartu su manimi, ir dabar jis šalia, jis man padeda su jumis kalbėtis. Be jo esu niekas. Be jo būčiau dar didesnė tuščia vieta nei esu dabar", - kalbėjo Dž. Lenono žudikas.

Dž. Lenono našlė Joko Ono (Yoko Ono) ne kartą pasisakė prieš M. D. Čapmano paleidimą. Anot jos, jis savo dienas turi baigti už grotų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder