Duonos salotos pagal Mino

Duonos salotos pagal Mino

"Vakarų ekspresas" ir toliau kaišioja nosį į žinomų žmonių virtuves ir pilnus puodus. Savo kulinarine patirtimi šįkart dalijasi dainininkas Mino.

"Žinia, dabar vyksta Pasaulio krepšinio čempionatas, ir šiukštu negalima trukdyti jokio vyro, o kai kada - ir moteriškės, kibti su visokiais prašymais pagaminti ką nors skanaus. Geriausi patiekalai šiuo laiku - įvairūs užkandžiai ir salotos; geriausiai tokios, kurios tinka prie alaus. Nori nenori alaus žiūrėdamas krepšinį išgeri gerokai daugiau, o prie alaus tinka kepta duonytė.

Mums reikės: ketvirčio kepaliuko duonos (skaniau šviesesnė, tačiau tiks ir ta, kurios rasite namuose). Šiek tiek aliejaus, viena ar dvi morkos, keletas skiltelių česnako, majonezo, druskos.

Ką daryti: įsijungti teliką ir žiūrėti krepšinį garsiai šaukiant, kai lietuvaičiai pataiko, ir gražiai riebiai lietuviškai keiktis, kai netyčia pataiko varžovai. Per pertrauką eiti į virtuvę nuleisti garo ir pasigaminti užkandį.

Duoną supjaustyti kubeliais, pakepinti įkaitintame aliejuje. Palaukti kelias minutes, kol duona atvės. Jos gabaliukus sudėti į dubenį, į jį smulkiai pritarkuoti morkų, pridėti supjaustyto česnako, užpilti majonezo ir viską sumaišyti. Pasūdyti pagal skonį.
Jeigu užpuolė noras improvizuoti, nes lietuviams gerai sekasi, galima pridėti fermentinio sūrio gabaliukų, o jeigu varžovus triuškinam, tai vietoje morkų arba prie jų galima pridėti virtų pupelių (prieš tai atvėsinti).

Skanaus, ir mes kašį laimėsime."

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder