Daugiausiai milijonierių gyvena Monake

Daugiausiai milijonierių gyvena Monake

Finansų konsultacijų bendrovės "WealthInsight" ir žurnalo "Spear" atlikta apklausa parodė, kad Europą daugelis milijonierių laiko puikia vieta gyventi. Apie tai praneša Latvijos verslo portalas "Dienas Bizness".

Analitikas Oliveris Viljamsas (Oliver Williams) nurodo, kad daugiausiai žemynas turtuolius traukia savo geografiniu išsidėstymu ir palankiomis mokesčių sistemomis. Pareigūnas pridūrė, kad ne ką mažiau svarbų vaidmenį turi ir patogus savo aktyvų valdymas bei privačių bankų gausa. Ekspertas mano, kad milijonieriai gyvenamąją vietą keičia dažniau nei vidutines pajamas gaunantys žmonės, todėl minėtieji išorės faktoriai jiems turi daugiau įtakos.

Tyrimo metu milijonieriais laikyti asmenys, kurių aktyvų vertė siekia mažiausiai 1 mln. JAV dolerių, tiesa, jo turimas būstas į šią sumą neįtraukiamas.

Pastebėta, kad daugiausiai turtuolių gyvena Monako Kunigaikštystės sostinėje Monake. 37,58 tūkst. gyventojų turinčiame mieste maždaug 29,21 proc. laikomi milijonieriais. Vienas iš žymiausių čia gyvenančių asmenų - Serbijos tenisininkas Novakas Džokovičius.

Antrasis sudarytame reitinge rikiuojasi Ciūrichas. Iš 366,76 tūkst. jo gyventojų 27,34 proc. turtas vertinamas bent 1 mln. JAV dolerių. Čia viena iš žymiausių turtuolių nurodoma dainininkė Tina Terner (Tina Turner).

Trečiuoju miestu nurodoma Ženeva. Čia iš 184,5 tūkst. gyventojų milijonieriai sudaro 17,92 proc. Vainikuoja turtuolius biotechnologijų milžinės "Serono" įkūrėjas, italų kilmės šveicaras Ernestas Bertarelis (Ernesto Bertarelli).

Niujorko milijonieriai sudaro tik 4,63 proc. iš visų 8,41 mln. jo gyventojų. Penktajame sąraše Frankfurte iš 691,5 tūkst. gyventojų bent 1 mln. JAV dolerių vertės turto turi 3,88 proc.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder