Dainininkas G. Vagelis atskleidė, kodėl nedalyvavo šių metų „Eurovizijos“ atrankose

Dainininkas G. Vagelis atskleidė, kodėl nedalyvavo šių metų „Eurovizijos“ atrankose

Svajonių jaunikiu tituluojamas dainininkas Gabrielius Vagelis šiandien maudosi sėkmės spinduliuose. Jo ir Kotrynos Juodzevičiūtės įrašytas kūrinys renka milijonines peržiūras, o artimiausiuose planuose šmėžuoja albumas.

23-jų vaikinas portalui Alfa.lt atskleidė savo silpnybes, papasakojo, su kokiu atlikėju norėtų įrašyti kūrinį, ir atviravo apie savo asmeninį gyvenimą.

– Gabrieliau, aš iškart prie rimčiausio klausimo – kada albumas?

– Mano albumas bus rudens gale. Albumas bus solo, bet jame bus ir duetų – bus ir neseniai įrašyta daina su K. Juodzevičiūte. Daugiau nieko nesakysiu, tik tiek, kad jau esame beveik paruošę dar vieną dainą, kuriai dabar planuojame klipo filmavimo darbus. Tikimės ją išleisti gegužės mėnesį (šypteli).

– Neseniai įrašei dainą su K. Juodzevičiūte. Ar dar yra atlikėjų, su kuriais norėtum kartu dainuoti?

– Yra. Labai noriu įrašyti dainą su Monika Linkyte. Mes padainuojame kartu, vis planuojame, bet niekada nepadarome. O daugiau nežinau. Yra atlikėjų, kurie man labai patinka, tik nežinau, ar mes tiktume duetu dainuoti.

Kotryna Juodzevičiūtė ir Gabrielius Vagelis, nuotr. Nerijaus Kuzmicko

– Kiek žinau, daugelį savo dainų sukūrei pats. Kas tave įkvepia?

– Mane įkvepia gyvenimas. Negaliu įvardyti vieno dalyko, kuris būtų esminis. Tai yra visa patirtis, visi išgyvenimai, kas tau susidėsto pasąmonėje ir išsilieja į kūrybą. Aš tiesiog atsisėdu prie instrumento ir man viskas liejasi. Liejasi melodijos, liejasi akordai – viskas.

– O jei reikėtų dabar sukurti dainą, kokia ji būtų?

– Nežinau, reikia prisėsti prie instrumento ir pažiūrėti (šypsosi). Bet mano gyvenime dabar nuostabus etapas, tai manau, kad būtų kažkas labai pozityvaus. Nors iš tiesų visi mano gyvenimo etapai buvo labai laimingi, bet iki šiol gimdavo liūdnos dainos. Tikriausiai ta emocija yra stipresnė, juk blogos emocijos dažniausiai būna stipresnės nei geros, tai ir persiduoda dainose.

– Keletą metų savo dainas pristatei „Eurovizijos“ atrankoje. Kodėl šiemet nusprendei joje nedalyvauti?

- Didžiausia kliūtis buvo albumo išleidimas, jo kūryba. Norėjau susitelkti ties daugiau nei vienos dainos kūrimu, nes sukurti kokybišką muziką užtrunka labai daug laiko. Norėjau dirbti su tuo, kas man dabar pasirodė labai svarbu. O ir veiklos labai daug buvo, bakalaurui reikia ruoštis, tad taip ir praleidau, bet kitais metais žiūrėsime, kaip čia bus (šypteli).

– Atrodo, kad visur skubi. Ar lieka laisvo laiko?

– Tikrai lieka. Mėgstu sportuoti, randu laiko ir draugams, ir kinui, ir pasivaikščiojimams, ir nieko neveikimui. Viskam to laiko užtenka. Yra minučių, kai galiu atsipūsti ir nieko neveikti, bet žinau, kad netrukus reikės kažkur lėkti. Man tai patinka (šypsosi).

– O ar laisvalaikiu klausaisi muzikos, ar esi iš tų atlikėjų, kurie vengia klausytis kitų dainininkų kūrinių, nes esą tai trukdo kūrybai?

– Ne, aš mėgstu klausyti kitų dainas. Tik jau mano grojaraštis pastaruoju metu merdėja, nes neturiu kada jo atsinaujinti. Dabar stengiuosi vis važiuodamas namo paklausyti kažką naujo, tačiau dažniausiai dabar klausausi atlikėjos Sabinos Ddumbos. Ji gal nėra tokia populiari Lietuvoje, bet jos dainos puikios. Ji yra tikrai viena iš mano favoričių, ne viena jos daina man patinka. 

– Tikriausiai jau ir pats girdėjai, kad daug kalbų pastaruoju metu kelia tavo stilius, kaip reaguoji į pastabas?

– Buvo visokių komentarų, bet aš įsitikinęs, kad stilius turi versti tave jaustis gerai. Labai nemėgstu, kai iš žmonių bando kažką padaryti, verčia atrodyti taip, kaip visi, net jei žmogus taip apsirengęs nesijaučia gerai. Stilius man yra saviraiškos forma. Juk pirmiausia pagal išvaizdą žmonės sprendžia, koks tu esi.

– Na, gerai, jei tai saviraiškos forma, tai koks tu esi gyvenime?

– Iš tiesų labai sunkus klausimas (juokiasi). Aš esu linksmas, drąsus, atviras. Mėgstu aplinkiniams sakyti tiesą į akis, bet jaučiu pagal žmogų, kaip jis visa tai priims. Jei matau, kad jis nesupyks ir jam mano nuomonė padės, ją pasakau. Visada pamatuoju riziką, labai nenoriu pyktis su žmonėmis.

 – Manau, kad esi girdėjęs, jog tu esi tituluojamas svajonių jaunikiu. Gerbėjoms smalsu, ar tavo širdis laisva?

– Į šitą klausimą neatsakysiu, tegul lieka paslaptyje (šypsosi).

– Bet dėmesio turbūt sulauki labai daug?

– Aš nežinau, kas yra daug. To dėmesio yra, bet nežinau, kiek kiti jo sulaukia (juokiasi).

– Na, bet išpopuliarėjus tikriausiai atsirado nemažai žmonių, kurie nori su tavimi draugauti. Kaip atskiri, ar tas dėmesys nuoširdus?

– Man atrodo, kad nebuvo nė vieno žmogaus, kuris norėtų tik dėl to draugauti. Tikriausiai aš kažkaip matau iš žmogaus, ar jis natūraliai elgiasi, ar vaidina.

Kažkaip pajaučiu. Kol kas gyvenime dėl to nenudegiau, tikiuosi, kad taip bus ir ateityje.

– Na, ir pabaigoje, kokių silpnybių turi? Kam negali atsispirti?

– Oi, kodėl tokie sunkūs klausimai (juokiasi). Aš negaliu atsispirti linksmiems, fainiems ir juokingiems žmonėms.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder