Buljonu šis patiekalas buvo pavadintas riterio grafo Buljono garbei.
Gotfridas IV de Buljonas (Godefroi de Bouillon) - vienas iš pirmojo Kryžiaus žygio (1096-1099 m.) dalyvių. Po Jeruzalės užėmimo buvo paskelbtas Jeruzalės Karalystės valdovu. Atsisakęs karūnuotis mieste, kuriame Kristus buvo vainikuotas erškėčių vainiku, grafas De Buljonas priėmė barono titulą ir pasivadino Advocatus Sancti Sepulchri - Šventojo kapo gynėju.
Pagal legendą, riterio Buljono kariaunoje galiojo tokia taisyklė: katile išvirusi mėsa atitekdavo sveikiems kariams, o nuoviru būdavo girdomi sužeistieji karo lauke.
Iki šių dienų išliko nuomonė, kad sultinio pirmiausiai reikia ligoniams ir visiems tiems, kuriems būtina atgauti jėgas.
Rašyti komentarą