Buljono grafas

Buljono grafas

Mėsos nuoviras, kurį mes dažnai vadiname buljonu, turi labai seną istoriją, vykusią XI amžiuje...

Buljonu šis patiekalas buvo pavadintas riterio grafo Buljono garbei.

Gotfridas IV de Buljonas (Godefroi de Bouillon) - vienas iš pirmojo Kryžiaus žygio (1096-1099 m.) dalyvių. Po Jeruzalės užėmimo buvo paskelbtas Jeruzalės Karalystės valdovu. Atsisakęs karūnuotis mieste, kuriame Kristus buvo vainikuotas erškėčių vainiku, grafas De Buljonas priėmė barono titulą ir pasivadino Advocatus Sancti Sepulchri - Šventojo kapo gynėju.

Pagal legendą, riterio Buljono kariaunoje galiojo tokia taisyklė: katile išvirusi mėsa atitekdavo sveikiems kariams, o nuoviru būdavo girdomi sužeistieji karo lauke.

Iki šių dienų išliko nuomonė, kad sultinio pirmiausiai reikia ligoniams ir visiems tiems, kuriems būtina atgauti jėgas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder