Briuselyje nuo šiol bus baudžiama už įžeidžiančius žodžius

Briuselyje nuo šiol bus baudžiama už įžeidžiančius žodžius

Nuo šiol Briuselio gyventojai turės būti mandagesni, nes miesto valdžia nusprendė skirti iki 250 eurų baudas už įžeidžiamas kalbas gatvėje, praneša AFP.

Briuselio mero atstovo teigimu, nuo šiol bus galima bausti už bet kokius įžeidimus, įskaitant rasistinius ir homofobinius.

Briuselis, kuriame įsikūrusios Europos Sąjungos (ES) institucijos ir daugelis kitų tarptautinių institucijų, garsėja kultūringu ir šeimoms tinkamu gyvenimo būdu. Bet miesto meras nori sumažinti visuose dideliuose miestuose pasitaikančių kasdienių nemalonumų. Dėl to savivaldybės nariai su teismų atstovais sutarė skirti nuo 75 iki 250 eurų baudas už įžeidimus, smulkias vagystes ir šiurkštų stumdymąsi, kurio metu nepadaroma fizinės žalos.

Mero atstovas sakė, kad iki šiol teismai neturėjo laiko imtis tokių bylų, todėl policijos pareigūnai neturėjo paskatos dėl tokių incidentų ko nors imtis. Šią problemą savo filme neseniai paviešino belgų režisierė Sofie Peeters. Režisierė slapta įrašė įžeidžiančius žodžius, kuriuos išgirdo Briuselio gatvėse.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder