Britai uždraudė fotografuoti po moterų sijonais

Britai uždraudė fotografuoti po moterų sijonais

Didžiosios Britanijos aukštieji parlamento rūmai priėmė įstatymą, draudžiantį fotografuoti po moterų sijonais. Taip sėkme baigėsi daug mėnesių trukusi vienos jaunos anglės kampanija. 27-erių aktyvistė Gina Martin trečiadienį tviteryje rašė: „Esu išsekusi ir tokia laiminga“.

G. Martin kovą su slaptu fotografavimu po sijonais ir suknelėmis pradėjo po skaudžios savo patirties. 2017 metų liepą ji muzikos festivalyje Londone pradžioje sulaukė nežinomo vyro priekabių. Tada šis padarė nuotrauką po moters sijonu ir per „Whatsapp“ nusiuntė draugui.

G. Martin kreipėsi į policiją, kuri privertė vyrą ištrinti nuotrauką. Tačiau tyrimas prieš įtariamąjį netrukus buvo nutrauktas, nes už tokius veiksmus Anglijoje ir Velse, priešingai nei Škotijoje, bausmė nebuvo numatyta.

„Tai buvo lašas, perpildęs kantrybės taurę“, - pasakojo jauna moteris. Ji pradėjo kampaniją už slapta darytų nuotraukų uždraudimą ir po atitinkama peticija surinko daugiau kaip 110 000 parašų. Kartu jai teko iškęsti neapykantos žinučių pliūpsnį socialiniuose tinkluose ir net grasinimus ją išprievartauti.

Vienu metu atrodė, kad jos iniciatyva gali žlugti, nes vienas konservatorių parlamentaras žemuosiuose parlamento rūmuose blokavo įstatymą. Tačiau tada premjerės Theresos May vyriausybė ėmėsi veiksmų ir draudimas žemuosiuose parlamento rūmuose buvo palaimintas.

Už fotografavimą po moterų sijonais prasižengėliams dabar grės areštas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder