Bobų vasara vis dar nemokama

Bobų vasara vis dar nemokama

Bobų vasara. Tai buvo paskutinis saulės bučinys prieš vėjuotą ir šlapią rudenišką depresiją. Didžiausias valgių stalas Palangoje, Basanavičiaus gatvėje. Pasivaikščiojimai Palangos tiltu pučiant gaiviam lietuviškam vėjui. Dėkojant Dievui, kad velnias ("Star-1") nesugundė išskristi kur nors į Ispaniją ar Turkiją...

O kažkas iš pažįstamų dar pavasarį pasididžiuodamas gyrėsi: mes tai skrendam su prestižine kompanija "Star-1"! Taip viskas keičiasi: kas vakar buvo viskuo, šiandien yra niekas.

Bet ir Palanga kažkokia išrausta, sujaukta - kaip ir daugelio mūsų gyvenimas šiandien. Meilės alėja - "kurmių" išrausta, apleista nuo pavasario, tiesiog gadina nuotaiką. Grafo Tiškevičiaus rūmų parko takai taip pat išknisti.

Gulbės mojuoja praeiviams sparnais - gerai, kad dar nesuvalgytos kaip Londono parkuose...

Susėdę ant suolelių, pensininkai kalbėjo tomis pačiomis temomis: apie didėjančius mokesčius ir kainas, neteisingai nupjautas pensijas, nežabotą valdžios išlaidavimą ir, aišku, apie brangstančią sveikatos priežiūrą.

Daugiau lyg ir niekas nepasikeitė: dviračių ir pėsčiųjų konfliktas miesto centre neišspręstas. Šunų laikymo taisyklės atidėtos. Miesto tarybos narių "vokelių" teismai tęsiasi.

Pensininkai ir paprasti miestelėnai su nerimu laukia naujų sąskaitų - prasidėjo šildymo sezono "kainų šventė".

O aš dar norėjau į Miuncheną, alaus šventę "Oktoberfest". Bet gavau "džiugią" žinią - reikės išgyventi su minimalia alga.

Tad apsiribojau "Baltijos ekstra" alaus buteliu - mano spalio fiesta Memelyje.

Išeitis visuomet yra, tik reikia ją rasti. Dar spėjau pamėgauti paskutiniais bobų vasaros spinduliais.

Svarbiausia, kad valdžia dar nesugalvojo bobų vasaros apmokestinti! O gal kitais metais?..

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder