Aušra Štukytė: padirbėjusi turgaus mėsos skyriuje, vegetare netapau

Aušra Štukytė: padirbėjusi turgaus mėsos skyriuje, vegetare netapau

Lietuviško serialo „Moterys meluoja geriau“ žvaigždžių gretas papildė dar viena talentinga jaunosios kartos kino, teatro ir televizijos aktorė – Aušra Štukytė. Ją maloniai nustebino scenarijaus autoriaus Edvino Kalėdos "juvelyrikos" sugebėjimai, kuriant ypač detalų jos personažo veidą.

A. Štukytė patikino, kad jos televizinėje praktikoje tai pirmas kartas, kai scenarijaus autorius taip nuodugniai kuria personažą. "Nustebau sulaukusi skambučio iš E. Kalėdos. Pirmąkart Lietuvoje pamačiau tokį profesionalų požiūrį: daug diskutavome, detaliai formavome mano herojės veidą, net sumąstėme, kad ji - Mergelės zodiako ženklo atstovė", – prisimena Aušra.

"Mano herojė – iš provincijos. Ji kupina gražaus naivumo, dar neturi miesčioniško sarkazmo, nors gyvenime jau buvo mėtyta, vėtyta. Dirbo ir alaus bare – moka skaityti vyrų žvilgsnius. Vizualinio grožio estetiką ji prastai išmano, bet mieste turi pusseserę Medą, kuri ir pamokys, kaip dažytis, parodys kitokių moteriškų gudrybių, kurios padės mano veikėjai iš bjauriojo ančiuko virsti gulbe", – scenarijaus detales atskleidžia aktorė.

Viena pirmųjų serialo scenų, kuriose vaidino A. Štukytė, buvo filmuojama sostinės Kalvarijų turgaus mėsos skyriuje. Aktorė šypsosi, kad tie vaizdai jos nepavertė vegetare. "Aš mėgstu didkepsnius, o ir žalios kiaulių ausys negąsdina – žinau, kaip jas skaniai paruošti su žirniukais. Bet iš tiesų patirtis prie mėsos prekystalio buvo įspūdinga. Gavau pastabų iš pardavėjų, kad negalima nesišypsoti, mėsą būtina gražiai išdėlioti vitrinoje, o kiekvienas praeivis – potencialus pirkėjas ir nėra čia laiko dubliams", – juokiasi Aušra.

Aktorės įsiliejimas į "Moterys meluoja geriau" komandą buvo sutiktas natūraliai ir draugiškai. "Filmavimo grupė – superinė. Žmonės kūrybingi, "nechaltūrina". Be to, dirba su šypsena, linksmai. Prisiklausiau naujausių anekdotų. O ir Ramūnas Rudokas, Inga Norkutė, su kuriais dabar teko kartu vaidinti, – nuostabūs žmonės. Su jais gera būti ir už kadro, ir kadre", – kalbėjo A. Štukytė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder