8 būdai įveikti pavydo jausmą

8 būdai įveikti pavydo jausmą

Sėdite kavinėje, jis meiliai kalbina padavėją. Jūs pajuntate, kaip staiga pakyla sunki banga ir apsemia jus nuo galvos iki kojų. Jūs pavydite. Kaip sumažinti šio nemalonaus jausmo poveikį?

1. Suvokite tą momentą, kai pavydas jus užplūsta

Dažnai tomis akimirkomis žmonės pradeda šnekėti nesąmones arba tarti pasyviai agresyvias frazes, bet ne apie tai, kas jiems iš tikrųjų kelia nerimą (pavyzdžiui, „tu galėjai tai padaryti“). Jeigu galite suprasti, kad dabar pavydite dėl to, kad jis kalbėjosi su kažkokia moterimi ir tas jus įsiutino, tai bus puikus pirmas žingsnis.

2. Pažvelkite į savo santykius iš šalies

Jeigu būtumėte savo draugės vietoje ir sužinotumėte apie tokią situaciją, kaip reaguotumėte? Būtumėte nustebinta ar atrodytų, kad viskas yra normalu? Kartais naudinga atsiriboti nuo santykių ir pažvelgti į situaciją iš šalies, kad organizmas neišduotų kokios nors nemalonios psichosomatinės reakcijos.

3. Įvertinkite iš dalies gerus santykius

Taigi, jūs matote, kad jis flirtuoja su jūsų drauge. Gerai. Dabar prisiminkite, kad jus sieja gana ilga istorija, kurioje yra epizodų be drabužių. Flirtuoja beveik visi, kartais to net nepastebėdami, kai yra gerai neišsimiegoję arba nežino, kuo užsiimti.

4. Pavydas nereiškia, kad iš tikrųjų kažkas įvyko

Prisiminkite, kiek kartų nervinotės dėl to, kas gali įvykti. Ir dar taip stipriai, tarytum tai būtų atsitikę iš tikrųjų. Jūsų įtarimai dėl jo ir tos merginos visai nereikia, kad jis su ja miega, nupirko jai žiedą ir šiandien po vakarienės nutrauks su jumis santykius. Jeigu neturite įrodymų, geriau apie tai negalvoti. O jeigu smarkiai kenčiate, pasikalbėkite su juo apie tai be kaltinimų. Jis gali sutrikti ar išjuokti jus, tačiau bet kuriuo atveju jūs liausitės išsigalvoti nebūtus dalykus ir imsite veikti.

5. Pagalvokite, kokia tikroji jūsų pavydo priežastis

Kartais mes pavyduliaujame partneriams tik dėl to, kad jie mus anksčiau įžeidė. Galbūt jis pamiršo jūsų prašymą, nepalaikė sunkiu metu, bet tada jūs jam nieko nepasakėte.

6. Prisipažinkite, kad pavydite ir nereaguokite iškart

Jums nebūtina užpulti pirmojo baro kaimyno, kad išlietumėte savo agresiją. Jūs galite suvokti, kad pykstate, ir pajusti, kaip įtūžis silpsta. Tas pats ir su pavydu.

7. Pasikapstykite praeityje

Kodėl jį įtarinėjate? Galbūt ankstesnis draugas jus išdavė? Ar tėvas buvo neištikimas motinai? Bet dabar situacija tikriausiai kita (reikia tikėtis). Jūsų dabartinis partneris neturi jokio ryšio su jūsų praeitimi.

8. Patikėkite, kad jis jus myli

Žmonės pavydi, nes ima manyti, kad jie yra nemylimi ir kad partneris galėtų dažniau demonstruoti savo jausmus. Ir liaukitės save lyginti su ta atsitiktine mergina, kurią jis užkalbino kavinėje.

ALFA

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder