70-metis australas tapo vyriausiu žmogumi, perplaukusiu Lamanšą

70-metis australas tapo vyriausiu žmogumi, perplaukusiu Lamanšą

70-metis australas tapo seniausiu žmogumi, perplaukusiu Didžiąją Britaniją ir Prancūziją skiriantį Lamanšo sąsiaurį, praneša agentūra AFP.

"Aš dabar išlenksiu porą bokalų alaus - vien tik medicininiais tikslais, kad galėčiau užmigti", - pasiekęs Prancūzijos pakrantę trečiadienį agentūrai "Australian Associated Press" sakė Kirilas Beldokas (Cyril Baldock). 34 km atstumą nuo Doverio iki Gris-Nez kyšulio jis įveikė per 12 val. ir 45 min.

K. Beldokas yra kilęs iš Sidnėjaus. Jis penkiais mėnesiais vyresnis už ligšiolinį rekordininką Rodžerį Alsopą (Roger Allsopp). Britas sąsiaurį perplaukė 2011 metais.

K. Beldokas pasakojo, kad sunkiausia jam buvo po dešimties valandų plaukimo - skaudėjo rankas, atrodė, kad daugiau nepaplauks. "Tačiau aš susiėmiau", - džiaugėsi vyras.

K. Beldokas rekordą paskyrė savo treneriui Desui Renfordui (Des Renford), kuri pats norėjo įveikti Lamanšą, tačiau patyrė širdies infarktą.

K. Beldokas pirmą kartą Lamanšo sąsiaurį perplaukė 1985-aisiais. Jis yra penktas australas, kuriam iki šiol pavyko tai padaryti. Tačiau K. Beldoko rekordas jau netrukus gali būti pagerintas. Startui per Lamanšą dar šią savaitę rengiasi 73 metų australė Airin Kyl (Irene Keel).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder