6 būdai kovoti su mintimis, kurios gadina santykius

6 būdai kovoti su mintimis, kurios gadina santykius

Net laimingiausios poros kartais nepasitiki savo jausmais. Negeros mintys būna pavojingos santykiams ne mažiau kaip neištikimybė ar seksualinis nesuderinamumas. Ką daryti, jei pradėjote abejoti, ar tinkamą partnerį pasirinkote?

1. Prisiminkite, už ką jį pamilote

Sugrįžkite mintimis prie savo santykių pradžios: kaip jautėtės šalia jo? Kodėl pasirinkote šį žmogų? Prisiminkite momentus, kai buvote laimingi.

Pagalvokite, ką gavote kartu su santykiais, kaip pasikeitė jūsų gyvenimas nuo to laiko, kai sutikote jį. Jis vis dar tebėra tas pats mielas žmogus, kurį pamilote. Tik dabar jūsų suvokimą temdo neigiamos mintys ir emocijos, kilusios tarp jūsų. Kartais užtenka prisiminti gerus laikus, kad pamirštume blogus.

2. Negalvokite už partnerį

Negalima manyti, kad žinote, ką galvoja partneris ir ką jis jaučia. Dažnai toksinių minčių priežastis būna tik prielaidos, o ne faktai.

Bendraukite su partneriu, pasakokite apie savo emocijas, prašykite jo paaiškinti. Neprojektuokite į partnerį savo negatyvo. Jeigu dėl kažko nesate tikri, visada geriau paklausti, nei kankinti save spėliojimais ir įsivaizduoti blogiausia, kas gali būti.

3. Atskirkite praeitį nuo dabarties

Kai jus kankina neigiamos mintys, pasistenkite nustatyti, ar jų neveikia ankstesni santykiai. Paleiskite senus išgyvenimus ir seną patirtį. Jūs negalite visiškai ištrinti iš atminties prisiminimų, bet neleiskite sau lyginti dabartinio partnerio su buvusiuoju, net jeigu patenkate į analogiškas situacijas.

Dar vienas momentas, kai svarbu atskirti praeitį nuo dabarties: jūsų santykių pradžia ir dabartinė būklė. Kai praeina pirminis romantiškos aistros etapas, būna sunku suprasti, a r jau perėjote į naują fazę, ar paprasčiausiai jausmai užgeso. Skirtumas tarp pirmųjų bendro gyvenimo savaičių ir penktųjų metų atrodo milžiniškas.

Prisiminkite, kad tai yra normalus santykių vystymasis: galbūt rečiau užsiimate seksu, užtat jis tapo kokybiškesnis, nes per tą laiką gerai pažinote vienas kitą. Šiek tiek nuobodžiau leidžiate laiką, nevirpate prieš kiekvieną susitikimą, bet pasitikite partneriu ir galite nukreipti energiją į kitas sritis.

Nėra prasmės bijoti buities ir rutinos, verčiau ieškoti pliusų pastoviuose santykiuose ir mėgautis jais.

4. Suraskite argumentų kiekvienai toksinei minčiai

Dar vienas būdas – liautis stengtis atsiriboti nuo šių minčių. Kuo griežčiau jas drausite, tuo dažniau jos lįs į galvą.

Leiskite joms išeiti. Užrašykite viską, kas jums trukdo santykiuose būti laimingai. Įvertinkite, ar tikrai reali viena ar kita mintis, sugalvokite argumentų, kurie jai prieštarautų.

Pagalvokite apie blogiausius variantus, bet neužsifiksuokite prie jų. Pagalvokite, kas blogiausio gali įvykti su jumis, jeigu konkreti toksinė mintis išsipildytų. Po 10 metų galite suprasti, kad gaištate gyvenimą ne su tuo žmogumi? Tai būtų didelė patirtis, o pakeisti situaciją niekada ne per vėlu.

5 .Nepasakokite apie savo problemas visiems iš eilės

Jūs apsaugosite savo santykius, jeigu kažką apie juos atskleisite nebent vienam dviem patikimiems žmonėms, o ne visiems pažįstamiems. Pasakodamos draugėms, su kokiu nedorėliu jums tenka gyventi, jūs sukuriate prarają tarp savo ir jo pasaulių.

Kai su partneriu įveiksite savo nesutarimus, tai pamiršite viską, ką prikalbėjote apie jį. Užtat kiti žmonės prisimins, jiems sunku bus sugrąžinti gerą nuomonę apie jūsų partnerį, kuris vertė jus taip kentėti.

6. Suraskite, kur nukreipti savo energiją

Nemanykite, kad jūsų emocijos nuvertinamos, tačiau per daug laisvo laiko tampa gera terpe destruktyviems apmąstymams. Jeigu jūsų abejonių nepatvirtina konkretūs faktai, didelė tikimybė, kad ieškote problemos ten, kur jos nėra.

Įsitikinkite, kad jūsų gyvenimas subalansuotas. Turite darbą, kuris skatina vystytis, mėgstamą hobį, gerų socialinių kontaktų. Užimtumas – geriausias vaistas nuo neigiamų minčių.



Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder