5 požymiai, kad esate sutverti minimalistiniam gyvenimo būdui

5 požymiai, kad esate sutverti minimalistiniam gyvenimo būdui

Ar esate patyrę stiprų poreikį atsikratyti kai kurių daiktų? Galbūt pasiekėte gyvenimo tašką, kai jaučiatės prislėgti materialių daiktų pertekliaus? Išsivalę ir atlaisvinę savo erdvę, pasijuntate kur kas geriau?

Jeigu jums tinka šie penki požymiai, nurodantys, kad siekiate paprastumo ir tvarkos, žinokite, jog esate tiesiog sukurti minimalistiniam gyvenimo būdui. Ir jums nereikia lygiuotis į tuos, kuriems didžiausia vertybė yra turtas.

1. Nesate prisirišę prie savo daiktų

Dauguma žmonių turi senų daiktų, kurių nepajėgia išmesti, nes yra per daug prie jų prisirišę. Jeigu tvirtai galite pasakyti, kad nepriklausote šiai žmonių grupei, galima drąsiai tvirtinti, kad esate tipiškas minimalistas. Minimalizmo pagrindą sudaro ketinimas turėti tik tai, kas būtina, todėl be jokių svyravimų išsiskiriate su daiktais, kurių turite daug arba kurie jums visai nereikalingi.

2. Nemėgstate apsipirkinėjimo

Jūsų neįmanoma suvilioti masiniais išpardavimais? Nemėgstate klaidžioti po prekybos centrus su tikslu nusipirkti „ką nors gero“? Impulsyvūs pirkiniai jums nėra būdingi? Jeigu jūsų atsakymas teigiamas, renkatės minimalistinį gyvenimo stilių. Veikiausiai naudositės savo daiktais (nuo mėgstamų džinsų iki puodų ir keptuvių), kol jie bus visai nebetinkami. Tai reiškia, kad esate pasirengę sumokėti daugiau už kokybišką daiktą, kuris galėtų atlaikyti laiko išbandymą.

3. Žinote, ko jums reikia

Aišku, minimalizmas nėra kvailystė. Jūs nedraudžiate sau nusipirkti ką nors nauja, tačiau puikiai žinote savo poreikius. Jūs nesiruošiate savęs kuo nors varžyti, bet tuo pat metu esate labai atidūs savo išlaidoms ir dažnai iš anksto sudarote būtinų pirkinių sąrašus, kurie būna gana trumpi.

4. Išdalijate kitiems tai, ko jums nereikia

Nuolat peržiūrite savo daiktus, kad galėtumėte atrinkti nereikalingus ir atiduoti kitiems? Be to, atsikratote jų be menkiausio gailesčio? Jeigu taip, galite laikyti save minimalistu. Jūs dažnai klausiate savęs, kokią vertę turi ar kokią funkciją atlieka vienas ir kitas daiktas ir kam jis apskritai užima vietą jūsų namuose. Nesate iš tų žmonių, kurių lentynos nukrautos niekučių kolekcijomis iš vaikystės laikų, o spintos lūžta nuo daiktų, su kuriais sunku išsiskirti.

5. Stengiatės apriboti savo išlaidas

Jeigu esate minimalistas, nesąmoningai vengiate švaistymo. Prekybos centre perkate maisto tik kelioms dienoms, nekaupiate atsargų trims mėnesiams į priekį. Jūs nesivaikote madų ir neįsigyjate per sezoną trijų paltų ir dešimties megztinių. Jūs pagarbiai elgiatės su savo uždirbtais pinigais ir neleidžiate jų vėjais dėl savo malonumo ir trumpalaikio pasitenkinimo.

Alfa

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder