4 būdai greitai išsivaduoti nuo neigiamų minčių

4 būdai greitai išsivaduoti nuo neigiamų minčių

Neigiamos mintys daug kam gadina gyvenimą. Niekam ne paslaptis, kad optimistai jaučiasi geriau ir patiria daugiau džiaugsmo gyvenime. Ne visi esame optimistai iš prigimties, tačiau teigiamą gyvenimo nuostatą galima išsiugdyti, kontroliuojant savo mintis. Pabandykime!

1 būdas: atpjovimas

Kai tik pajuntate, kad į sąmonę įsibrovė neigiama mintis, paprasčiausiai „atpjaukite“ ją. Nereikia jos analizuoti, nereikia su ja ginčytis, nereikia nuo jos gintis. Atpjaukite ją nuo savęs ir į jos vietą įsileiskite kitą. Svarbiausias dalykas: turite tai padaryti nedelsdami, tą pačią akimirką, kai tik pagausite neigiamą mintį.

2 būdas: etiketė (kurią mes priklijuojame prie ko nors)

Šis būdas skiriasi nuo pirmojo. Užuot atsikratę, atmetę tą mintį, mes nuo jos atsitraukiame ir imame stebėti ją iš šalies. Tyrinėjame ją ir neleidžiame jai užvaldyti mūsų. Galima pasakyti sau: „Kas su manimi darosi? Dabar man atėjo į galvą tokia mintis.“ Tą mintį įvardijame jau tarsi kabutėse, kartu nustatydami jos vietą. Ir stebime ją. Neigiamos mintys turi mums galią tik tada, kai mes į jas reaguojame.

3 būdas: padidinimas

Kai tik pagaunate neigiamą mintį, turite išpūsti ją iki absurdo. Svarbiausia padaryti ją komišką. Turite laiku pagauti neigiamą mintį. Juk žinote, kad sąmonė mėgsta apgaudinėti. Kiekvieną dieną ji stengiasi iškrėsti mums pokštą. O mes galime būti pastabūs ir atsargūs. Jei kyla mintis, kad jums kažkas nepasiseks, išpūskite savo galimos nesėkmės pasekmes iki absurdo. Juokinga mintis neturės neigiamo poveikio.

4 būdas: pasipriešinimas

Viską, ką mums teigia neigiama mintis, reikia paversti priešingybe. Pavyzdžiui, jei šovė į galvą „Man nepavyks parduoti to daikto“, iškart pakeiskite ją „Man pavyks sėkmingai parduoti“. Jeigu jums kyla mintis: „Man niekada nepavyks prasigyventi“, pasakykite sau „Aš tikrai sugebėsiu praturtėti“. Visiškai neįmanoma vienu metu galvoti apie neigiamus ir teigiamus dalykus, tenka pasirinkti vieną variantą, todėl verčiau rinktis teigiamą.

Su neigiama mintimi galite kovoti kaip boksininkai. Iš pradžių smūgiuoti ją pirmuoju būdu, po to antruoju, trečiuoju ir ketvirtuoju. Eksperimentuokite su kovos būdais. Stenkitės kaskart pasirinkti tinkamiausią. Kuo atkakliau treniruositės, tuo lengviau bus įveikti priešininką.

ALFA

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder