3 mokslo pripažinti dalykai, kurie padarys jus laimingesnius už pinigus

3 mokslo pripažinti dalykai, kurie padarys jus laimingesnius už pinigus

Jeigu esate įmonės darbuotojas, jūsų dienotvarkę nustato darbdavys, kaip ir jūsų atlyginimą.. Žinoma, jūs galite bandyti dirbti daugiau, tačiau vargu ar sugebėsite užsidirbti daugiau pinigų. Kitas reikalas, jeigu jūs esate savarankiškai dirbantis arba verslininkas. Tada galite kontroliuoti savo darbo laiką ir, tikėdamiesi praturtėti labiau, dirbti net po 16 valandų per parą. Tik ar verta tai daryti?

Kad surastumėte teisingą pusiausvyrą tarp pajamų ir laisvo laiko, verta prisiminti, ko jūs siekiate. Ir pinigai, ir sėkmingumas savaime yra praktiškai nenaudingi. Mes siekiame jų ne todėl, kad solidi banko sąskaita ar įspūdingas gyvenimo aprašymas pasižymėtų išskirtiniu grožiu, o todėl, kad tikime, jog tie dalykai padarys mus laimingesnius, o mūsų gyvenimą – visavertį ir įdomų.

Iš dalies toks tvirtinimas yra teisingas. Mes neteigiame, kad skurdas gali būti mums naudingas. Atvirkščiai, tokia būsena yra labai nemaloni ir sukelia stiprų stresą. Tačiau mokslininkai nustatė, kad pasiekus finansinį stabilumą, laimės pojūčio ir banko sąskaitos priklausomybė nustoja būti tiesioginė.

Dar daugiau, tyrinėtojai tvirtina, kad tam tikri dalykai, „atimantys laiką“, kurį galima būtų skirti pinigų uždirbimui, gali padaryti mus kur kas laimingesnius už kelias gerai apmokamas valandas, praleistas darbe.

1. Santykiai

Pietų Amerikos šalys materialiniu atžvilgiu yra skurdesnės už JAV ir Kanadą, tačiau atlikti tyrimai parodė, kad jų gyventojai yra laimingesni už turtinguosius kaimynus. Kodėl?

Mokslininkai iš Berklio universiteto mano, kad tai nulemia šiltesni ir nuoširdesni asmeniniai santykiai. Lotynų Amerikos kultūra teikia didesnę reikšmę šiltam bendravimui su artimaisiais ir skatina su jais praleisti daugiau laiko. Tų šalių gyventojai mano, kad dėl šeimos pietų puikiausiai galima atsisakyti savo interesų ir praleisti dalykinį susitikimą.

Šis faktas mums primena, kad paaukoję dalį savo materialinių ambicijų dėl santykių, jūs galite tapti laimingesni ir geriau jaustis.

2. Fizinis aktyvumas

Dažnai verslininkai taip smarkiai susižavi sėkmės idėja, kad dėl to apleidžia visas kitas savo gyvenimo sritis, tarp jų ir sveikatą, nebesirūpina savo kūnu. Žinoma, pradiniame verslo kūrimo etape šito išvengti sunku, bet ilgalaikėje perspektyvoje tokia taktika neigiamai atsiliepia ir laimei, ir gerovei, net jeigu jie gauna daug pinigų.

3. Trumpesnis kelias į darbą.

Dažnai žmonės įsidarbina tokioje įmonėje, į kurią reikia vykti po dvi valandas, tik todėl, kad galėtų sau leisti turėti didesnį būstą, daugiau pinigų išleistų pramogoms ar turėtų geresnes karjeros perspektyvas.

Kelių Didžiosios Britanijos universitetų mokslininkų neseniai atlikti tyrimai, parodė, kad 20 papildomų minučių, kurias sugaištate keliui į darbą ir namo, gali tiek pat sumažinti jūsų laimės jausmą kaip ir atlyginimo sumažinimas 19 proc.

Išvada: turite gyventi ir dirbti nelabai toli, kad nereikėtų tuščiai švaistyti per daug brangaus gyvenimo laiko. Mokslininkai ragina kritiškai pasvarstyti, ką jūs aukojate dėl galimybės daugiau ir intensyviau dirbti, rašo portalas „Kluber“.

Šiuolaikiniame pasaulyje yra neprotinga vaikytis didelių, o paskui ir dar didesnių pajamų, nepastebint, kad jūs seniai peržengėte tą savo kelio tašką, už kurio kiti dalykai gali padaryti jus gerokai laimingesnį už pinigus. Pasistenkite nepražiopsoti šio taško!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder