2013 metais Žemei gresia galingų elektromagnetinių smūgių serija

2013 metais Žemei gresia galingų elektromagnetinių smūgių serija

Dabartiniame 11 metų cikle Saulė bus aktyviausia 2013 metais, kai galima laukti visos serijos didžiulių šio šviesulio blyksnių.

Atitinkamą informaciją JAV mokslininkai pateikė Londone už uždarų durų vykusioje tarptautinėje konferencijoje, kurią surengė Didžiosios Britanijos elektros infrastruktūros saugumo taryba.

Kaip pranešė ketvirtadienį laikraštis "The Daily Mail", pirmadienį konferencijoje kalbėjo Didžiosios Britanijos gynybos ministras Liamas Foksas (Liam Fox). Renginyje ypač daug dėmesio buvo skiriama kai kurių žymių specialistų išvadai, jog 2013 metais Žemės laukia beprecedentė savo mastu ir intensyvumu Saulės audrų sukeltų elektromagnetinių smūgių serija.

Pasak Londono laikraščio "The Sun", to padarinys bus "suirutė, kai gyvenimas Žemėje iš esmės bus paralyžiuotas". Mokslininkai neatmeta, kad "po trejų metų planeta patirs gamtos katastrofą, nutinkančią kartą per šimtą metų". Padėtį komplikuoja tai, kad dabartinė civilizacija yra labai priklausoma nuo sklandaus elektros prietaisų veikimo.

Bet nuo elektromagnetinių smūgių visa ši įranga gali išeiti iš rikiuotės, todėl daugelyje šalių ir ištisuose regionuose nutrūks elektros energijos ir vandens tiekimas, nebus galima naudotis transportu ir internetu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder