12 būdų pakeisti savo gyvenimą

12 būdų pakeisti savo gyvenimą

Daugeliui pažįstamas jausmas: vos 10 valandų ryto, išgertas trečias puodelis kavos, bet galvoje vis tiek košė. Fizinis ir emocinis įkarštis lygus nuliui, ir atrodo, tarsi gyvenimas visai nustojo džiuginti. Emocinis nuovargis - labai dažna tokios būsenos priežastis ir svarbiausias požymis, kad atėjo laikas stabtelėti. Galbūt dar vienas puodelis kavos arba papildomas pudros sluoksnis ant ratilų po akimis ir padės atrodyti geriau, bet ar iš to bus naudos? Norint iš tikrųjų pakeisti gyvenimo būdą, prireiks gerokai daugiau laiko, tačiau tokios permainos taps investicijomis į jūsų savijautą.

Štai 12 veiksmingų būdų, padėsiančių vėl pajusti gyvenimo skonį.

1. Miegoti, kiek telpa

Žmogaus kūnas - tai graži, beprotiškai sudėtinga mašina, kuria reikia rūpintis ir kuriai reikia poilsio. Tyrimai rodo, kad visavertis miegas tiesiog išvalo smegenis nuo toksinų, kurie susikaupia per dieną, todėl 7-8 miego valandos yra nepaprastai svarbios organizmo fizinei ir psichologinei gerovei. Stenkitės eiti gulti bent 30 minučių anksčiau negu įprastai - juk tai ne taip jau ir sudėtinga, užtat labai naudinga.

2. Susimąstyti apie mitybą

Maitintis tinkamai reikia įprasti, ypač tiems, kurie įprato užkandžiauti paskubomis ir praleisti pietus. Tai savotiškas iššūkis, kuris padeda susimąstyti, ką valgote ir kokios naudos vienas ar kitas maistas duoda organizmui. Toks požiūris padės suformuoti sveiką požiūrį į maistą. Beje, tyrimų rezultatai rodo, kad sąmoninga mityba kelia nuotaiką, mažina stresą, taip pat padeda numesti svorio ir gerina virškinimą.

3. Gerti mažiau kavos

Kofeinas - stimuliatorius, dirginantis centrinę nervų sistemą, be to, dažninantis širdies plakimą. Jei esate susijaudinę ir sudirgę, dviguba espreso porcija kažin ar pridės energijos ir jėgų. Daug veiksmingesni gali būti fiziniai pratimai arba nedidelė mankštelė. O jei negalite įsivaizduoti ryto be kasdieninio tonizuojančio gėrimo puodelio, pamėginkite tai paversti tam tikru ritualu, pasimėgauti gėrimo skoniu ir aromatu. Galbūt laikui bėgant pasirodys, kad jums tai yra kur kas svarbiau negu tiesiog dar viena kavos porcija.

4. Pradėti gyventi aktyviai

Judėjimas - ne tik galingas ginklas nuo streso, gerinantis nuotaiką, bet ir patikrintas būdas skatinti mąstymo aktyvumą. Kad ir ką pasirinktumėte - važinėjimą dviračiu, kelias jogos minutes, bėgimą ristele, tai bus puikus būdas atsispirti stresui ir dirglumui. Pamėginkite pradėti sportuoti bent po 10 minučių per dieną, pamažu ilgindami trukmę iki rekomenduojamo pusvalandžio.

5. Truputį pabūti tyloje

Retame straipsnyje apie gyvensenos keitimą apsieinama nepriminus apie meditaciją. Mat ji išties yra veiksminga. Vos 5 minutės tyloje ir atsipalaidavus padeda sumažinti stresą, gerina imunitetą ir miegą. Be to, reguliariai medituojantys žmonės mąsto racionaliau ir gerokai mažiau jaudinasi susidūrę su problemomis.

6. Prižiūrėti odą

Laiminga oda - laimingi jūs. Kasdieninę odos priežiūrą reikia paversti įpročiu, kuriam įtvirtinti, aišku, reikia laiko. Papildomas pudros sluoksnis viens du užmaskuos trūkumus, bet reguliari priežiūra prisidės prie esmingesnių pokyčių. Išsirinkite jums tinkamus kosmetikos gaminius ir netingėkite kartoti procedūrų ryte ir vakare - ir pamatysite, kad po kurio laiko oda suspindės sveikata ir padovanos jums gerą nuotaiką.

7. Maitinti sielą, o ne ego

Viskas yra paprasta: darykite tai, kas jums teikia džiaugsmo. Ne visi laimėjimai mus džiugina. Nuolatiniai viršvalandžiai gali būti labai naudingi, bet ar jie verti emocinio nuovargio ir organizmo išsekinimo? Pradžiuginkite save: nusipirkite pagaliau batelius, apie kuriuos seniai svajojote, arba visą dieną žiūrėkite mėgstamus filmus. Kad ir ką pasirinktumėte, pagrindinė priežastis viena - tai jums teikia džiaugsmo. Padėkite į šalį darbų sąrašą ir skirkite laiko sau!

8. Įsiklausyti į intuiciją

Kūnas dažnai sufleruoja, ko mums reikia, dar nespėjus to sąmoningai suprasti. Išmokite įsiklausyti į save: pasidarykite pertrauką, jei jaučiate, kad pavargote, išvykite į kelionę, jei tik ir svajojate kur nors ištrūkti. Atitrūkite nuo rūpesčių ir atvirai prisipažinkite, ką jaučiate. Tikriausiai puikiai žinote, ko norite, - reikia tik išgirsti save.

9. Išmėginti ką nors naujo

Kasdieninė rutina ir vienodi šiokiadieniai ką nori pavers tingia ir džiaugsmo nejaučiančia būtybe. Išsikelkite tikslą išmėginti ką nors nauja: pasirinkite kitą kelią į darbą, nueikite į kavinę, kurioje dar nė karto nebuvote. Net tokie paprasti, bet vis dėlto nauji įspūdžiai padeda naujai pamatyti pasaulį ir padaro jus šiek tiek laimingesnius.

10. Išanalizuoti savo aplinką

Sveikų santykių kūrimas prasideda nuo supratimo, kokie žmonės jus supa. Gyvenimą nuodijančius santykius nelengva paversti komfortiškais, ypač kalbant apie šeimą, darbą arba draugus. Išanalizuokite visus savo santykius ir apmąstykite, kokių emocijų jūsų gyvenimui suteikia jus supantys žmonės. Aplinka daro didžiulį poveikį mūsų emocinei būsenai - pasistenkite kuo daugiau laiko leisti su tais, su kuo jums yra iš tikro gera.

11. Ko nors išmokti

Mokytis ko nors naujo ne tik įdomu ir naudinga - šis procesas gyvenimą daro turiningesnį. Internete galima rasti daugybę mokomųjų filmukų, iš kurių lengva išmokti įvairiausių dalykų net nepakylant nuo sofos. Jei norite daugiau - dar geriau, galima užsirašyti į kursus arba imti privačias pamokas. Kad ir ką pasirinktumėte, smegenys jums tikrai dėkingos.

12. Pradėti rašyti dienoraštį

Sumažinti stresą, padidinti dėmesingumą, lavinti kūrybinius gebėjimus - štai kuo gali būti naudinga rašyti asmeninį dienoraštį. Neverskite savęs - svarbus pats rašymo procesas. Galima pasidalinti mintimis konkrečia tema, o paskui užrašyti viską, kas atėjo į galvą. Pirma, kai dalinatės mintimis, pajuntamas tam tikras palengvėjimas, tarsi išsikalbėjus su artimu žmogumi, o antra, kai kada yra naudinga perskaityti savo prisipažinimus ir išanalizuoti situaciją.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder