Vilniun užklydęs girių karalius - gyvas ir sveikas

Vilniun užklydęs girių karalius - gyvas ir sveikas

Briedis, kuriam pavasaris susuko galvą ir nuklaidino į Vilniaus centrą, yra gyvas ir sveikas, ir toliau prižiūrimas specialistų tęsia savo kelionę žemyn upe gamtos link.

Antradienio rytą pačiame sostinės centre pastebėtas Neries upe plaukiantis Lietuvos miškų karalius sukėlė ne tik didelį visuomenės susidomėjimą, bet ir sukėlė ant kojų specialiąsias tarnybas.

Laukiančius istorijos atomazgos Gyvūnų globėjų asociacijos vadovas Vytautas Gustaitis ramina, kad briedžiui viskas yra gerai.

"Pirminės apžiūros metu pastebėta, kad briedis nesužeistas, gal tik jo nosis yra apsibrozdinta, bet kojos nėra lūžę. Viskam jam gerai, jis iškeliaus", - naujienų agentūrai ELTA sakė V. Gustaitis.

Pasak Gyvūnų globėjų asociacijos vadovo, šiuo metu briedis yra palydėtas iki Vingio parko, kur yra sprendžiama, ar girių milžinui, apie 200 kilogramų sveriančiam gyvūnui leisti išlipti į parko teritoriją, ar užlaikyti, kad jis pailsėtų ir tęstų kelionę upe.

"Žmonės nuogąstauja, ar jis nenuskęs. Tai norėčiau pasakyti, kad briedžiai, kaip ir daugelis kanopinių gyvūnų, labai gerai plaukia", - sakė V. Gustaitis.

Pasak vadovo, briedį lydi ir specialistai su migdomaisiais, jeigu prireiktų jį užmigdyti ir nugabenti į kitą vietą. Bet tikimasi, kad miškų karalius išsikapstys pats.

V. Gustaičio teigimu, ne toks ir retas atvejis, kai poravimosi metu laukiniai gyvūnai užklysta į miestą.

"Tai yra poravimosi metas, atgimimas, pavasaris, gamta atbunda, tai briedžiams pasitaiko, kad susisuka galva ir ne taip suveikia navigacija. Nieko baisaus", - sakė V. Gustaitis.

Gyvūnų globėjų asociacijos vadovas pasakojo, kad tokių atvejų yra pasitaikę ir uostamiestyje, ir Kaune.

"Praėjusią savaitę iš Girulių atėjęs briedis išdidžiai perėjo per Klaipėdos miestą. Kaune, 6-ojo forto rajone, nuolatos briedžiai vaikšto. Tame forte gyvena kelios stirnų šeimynos. Ne visos miesto vietos yra urbanizuotos, ir laukiniai gyvūnai ateina", - sakė V. Gustaitis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder