Tiesiogiai iš miško – juodasis gandras, meška ir pelėda

Tiesiogiai iš miško – juodasis gandras, meška ir pelėda

Negalintiems ar nerandantiems laiko ištrūkti į gamtą ir pamatyti gyvūnijos, siūloma stebėti tiesiogines transliacijas iš miško. Turintys laisvą minutę prie kompiuterio gali pažiūrėti, ką veikia juodasis gandras, pelėda ar jūrinis erelis. Kantresni gali sulaukti ir meškos.

Transliacijas iš gamtos siūlo stebėti Estijos švietimo ir tyrimų centras (The Estonian Education and Research Network (EENet)). Tinklalapis Eenet.ee skelbia, kad tokio pobūdžio gyvos vaizdo transliacijos vykdomos jau nuo 2007-ųjų, bendradarbiaujant su daugeliu partnerių.

„Tiesioginė transliacija yra iš Estijos, o mūsų tinklalapis retransliuoja. Entuziastai ornitologai sudėjo kameras ir taip galima stebėti“, – aiškina Miske.lt puslapio, kuriame taip pat patalpintos įvairios vaizdo transliacijos iš gamtos, administratorius Deividas Staponkus. Šiuo metu kameros sudėtos pelėdos, juodojo gandro bei jūrinio erelio lizduose. Kamera įmontuota ir prie meškų šėryklos.

D. Staponkus informuoja, kad kaip tik šiuo metu yra parskridusi juodojo gandro patelė, kuri padėjo kiaušinį. „O meška labai retai užklysta“, – pastebi administratorius.

Komentaruose susirūpinta dėl paukščių privatumo bei išreikštos baimės, kad tokios kameros atgraso paukščius. Tačiau D. Staponkus ramina, kad kameros yra itin mažo dydžio, o meškų šerykloje bei pelėdos lizde jos yra su infraraudonųjų spindulių apšvietimu.

Šios transliacijos – ir puiki mokomoji priemonė, mat kartu galima stebėti, kada ir kuo maitinasi paukščiai, sužinoti jų mitybos principus.

Pašnekovas skaičiuoja, kad transliacijas bus galima stebėti dar gerą mėnesį-du.

Tiesiogines transliacijas galite stebėti čia: http://www.eenet.ee/EENet/kaamerad

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder