Sparnuočiams iškelta daugiau kaip 3 tūkst. inkilų

Sparnuočiams iškelta daugiau kaip 3 tūkst. inkilų

Pirmadienį visose Lietuvos miškų urėdijose buvo iškelta daugiau kaip 3 tūkst. inkilų parskrendantiems paukščiams. Tai dalis pavasario šventės „Paukščiai grįžta namo“ renginių, kuriuos vainikuos nuotraukų konkurso laimėtojų apdovanojimas.

Nors oro sąlygos nebuvo labai palankios, miškininkai tikina, jog sparnuočiams inkilus reikėtų kelti kuo anksčiau, kad paukščiai turėtų laiko apsiprasti su atsiradusiais naujais inkilais, o galbūt inkiluose net pasislėpti nuo šalčio ar darganos.

„Tokios inkilų kėlimo šventės prasmingos ir turėtų sulaukti didesnio atgarsio, nes jos lavina jaunimą, o jei apima pakankamai plačius sluoksnius - moksleivius, jaunimą, vietos bendruomenes, - tai tampa meilės gamtai, meilės sugrįžtantiems paukščiams, o galiausiai - ir meilės Lietuvai

akcija“, - sakė Vilniaus miškų urėdijosVerkių girininkijos miške inkilų kėlimo šventėje dalyvavęs aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. Jis, padedamas renginyje dalyvavusių vaikų, į medžius pirmadienį įkėlė 5 inkilus.

Kaip žinoma, šiemet miškininkai pavasarį pasitinka ne tik tradiciniu inkilų kėlimu, bet ir visose Lietuvos urėdijose organizuojamu vaikų fotografijų konkursu „Paukščiai grįžta namo“, kurio laimėtojai bus paskatinti vertingais prizais.Miškų urėdijų globojamų jaunųjų miško bičiulių būrelių nariai pateikė fotografijas konkursui, kiekvienoje miškų urėdijoje išrinkta viena geriausia fotografija, kurios autorius bus apdovanojamas pavasario šventės „Paukščiai grįžta namo“ baigiamojo renginio metu kovo 21 dieną, kuomet bus minima Pasaulinė miškų diena.

Miškininkų organizuojamos pavasario šventės jau yra tapę smagia tradicija. Kasmet urėdijos organizuoja inkilų kėlimo šventes bei kitaip pažymi paukščių grįžimą bei gamtos prisikėlimą po žiemos.

Daugiau informacijos:

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder