Skirtingos katės yra skirtingų sričių gydytojai - belieka išsirinkti

Skirtingos katės yra skirtingų sričių gydytojai - belieka išsirinkti

Kitaip nei šunys, kurie yra energijos donorai, katės sugeria mūsų neigiamą energiją - tą, kurią gavome per visą dieną, ir ypač tą, kurią „išspinduliuoja“ nesveikas organas. Kalbant paprasčiau, katės gydo ligas, stengdamosi „užlopyti“ biologinio lauko properšas. Yra net atskiras mokslas, tiriantis kačių gydomąsias savybes, - felinoterapija.

Kokios katės gydo?

Visos katės pasižymi savybe sugerti neigiamą energiją, tačiau jos turi ir savo „specializaciją“. Pavyzdžiui, šalinti stresą ir nervinę įtampą, nemigą ir depresiją geriausiai geba pūkuotos katės. Katės trumpu „pliušiniu“ kailiuku puikiai veikia kraujagysles ir širdį, o plikos ir lygiakailės katės gydo skrandžio ir inkstų ligas. Augintinio glostymas palankiai veikia delnų taškus, atitinkančius įvairius žmogaus organus.

Švelnus ir tolygus murkimas yra neatskiriamas kačių gydomųjų savybių komponentas, jis ramina nervus, normalizuoja kraujospūdį ir širdies ritmą. O štai škotų nulėpausių veislės katės padeda net įveikti bronchitą.Moksliniai tyrimai rodo, kad vaikams, kurių šeimose yra kačių, susiformuoja stiprus imunitetas įvairių rūšių alergenams, tokiems kaip vilna, augalų pūkai ir žiedadulkės. Visais anksčiau išvardytais atvejais, kai kyla sveikatos problemų, daug geriau padeda katės, o ne katinai. O vyriškos lyties individai - geriausi pagalbininkai gydant artritą, artrozę, radikulitą ir įvairias traumas.

Kai katė miega ant kojų

Labai dažnai kačių šeimininkai stebisi, kodėl gyvūnas miega ant jų kojų. Ką tai galėtų reikšti ir ar apskritai toks elgesys yra prasmingas? Atsakymas, aišku, teigiamas - taip. Kaip jau sakyta, šie gyvūnai visada jaučia, kas šeimininkui yra negerai. Kojos gali ir neskaudėti, bet katinas jau energiniu lygmeniu supranta, kad ši jūsų kūno dalis pažeidžiama. Jūs daug vaikštote, nuolatos būnate ant kojų, jaučiate diskomfortą po darbo dienos arba visąlaik vaikštote su aukštakulniais? Tuomet nesipriešinkite, kai pūkuotasis daktaras įsitaiso miegoti jums ant kojų. Jis jums padės atsikratyti nuovargio ir atpalaiduos sąnarius.

Miega ant galvos?

Bet ar yra normalu, kai augintinis bando susikraustyti jums ant galvos? Ypač dažnai katės miega ant šeimininko galvos, jei tas daug dirba protinį darbą, didelę laiko dalį jaučia įtampą. Čia reikia būti atsargiems. Kačių biosrovės ne visiems vienodai tinka. Pasitaiko, kad gyvūno buvimas prie galvos sukelia skausmą ir diskomfortą. Tuomet nereikia leisti katei būti per arti galvos - tegu miega šalia.

Miega ant krūtinės arba pilvo?

Bene dažniausiai katė įsitaiso miegoti ant pilvo arba krūtinės. Ieškoti kokių nors ypatingų priežasčių neverta. Pirma, ant pilvo yra labai patogu, minkšta, o antra, mes visi netinkamai maitinamės ir dažnai kenčiame nuo virškinimo sistemos sutrikimų. Taigi reikėtų tik atsipalaiduoti ir mylimam katinėliui leisti pasimėgauti buvimu drauge.

Drauge šilčiau

Daugelis zoologų ir gyvūnų specialistų yra įsitikinę: katėms patinka miegoti kartu su šeimininku tiesiog todėl, kad jos labai mėgsta šilumą. Jei šalia nėra jaukaus radiatoriaus arba šildyklės, geriausia vieta miegoti - šeimininko lova. Žmogaus kūno temperatūra yra aukštesnė negu aplinkinių daiktų, taigi sprendimas aiškus. Tačiau čia yra vienas „bet“ - ne visiems patinka plaukuoto augintinio kaimynystė. Žinoma, čia pirmiausia turime omeny higieną. Juk katė vaikšto po namus, dažnai laižo letenas, lankosi tualete. Jei nesate pasirengę prieš miegą plauti jai letenų, kaimynystės pataluose geriau atsisakyti. Tegu miega krepšelyje šalimais.

Budri priežiūra

Mokslininkai kelia dar vieną versiją, nors ir abejotiną. Čia viskas siejama su kačių charakteriu, mat jos mėgsta viską kontroliuoti. Tikriausiai esate ne kartą pastebėję, kad augintiniai dažnai renkasi vietą, iš kurios gali gerai matyti visą aplinkinę erdvę. O jeigu jūs naktį sumanysite nueiti į virtuvę ir suvalgyti kąsnelį dešros? „Ne, praleisti to tikrai negalima“, - galvoja mūsų keturkojė draugė.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder