Prasideda laukinių gyvūnų vakcinavimas nuo pasiutligės

Prasideda laukinių gyvūnų vakcinavimas nuo pasiutligės

Lietuvoje trečiadienį pradedamas laukinių gyvūnų oralinės vakcinacijos nuo pasiutligės pavasarinis etapas. Šiame etape vakcinacija bus atliekama tik buferinėse (pasienio) teritorijose, besiribojančiose su kaimyninėmis šalimis: Rusijos Federacijos Kaliningrado sritimi, Lenkija ir Baltarusija, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Kaip ir kasmet, iš lėktuvų bus mėtomi jaukai su vakcina. Laukinių gyvūnų vakcinacija pradedama nuo vakarinio Lietuvos pakraščio, lėktuvai kils iš Klaipėdos oro uosto.

Priklausomai nuo oro sąlygų, šį vakcinavimo etapą planuojama baigti gegužės pabaigoje.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba perspėja gyventojus, kad radus jauką su pasiutligės vakcina, jo negalima liesti. Jeigu jaukai aptinkami prie gyvenamųjų namų, būtina apie tai nedelsiant pranešti teritorinei valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, kurios specialistai atvyks juos surinkti. Naminiams gyvūnams šie jaukai nepavojingi, tačiau jų perdozavus galimos komplikacijos.

"Laukinių gyvūnų vakcinacija mūsų šalyje sistemingai vykdoma nuo 2006 m. Rezultatai nuteikia optimistiškai - 2016 metais ir per 3 šių metų mėnesius mūsų šalyje nebuvo nustatytas nei vienas pasiutligės atvejis, todėl vakcinacija vykdoma tik pasienio ruožuose", - komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja Aušra Leščinskaitė Petrauskienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder