Negyvas katinas sukėlė gailestį

Negyvas katinas sukėlė gailestį

"Vakarų ekspreso" redakcija sulaukė skaitytojų pranešimų apie Smiltelės gatvėje jau pusantros paros prie kelio gulintį negyvą keturkojį.

"Nuo vakar ryto Smiltelės gatvės pradžioje priešais "Bigą" guli negyvas katinas. Kaip bebūtų gaila, iki šiol jokios tarnybos nesureagavo..." - rašė klaipėdietė Palmira.

Telefonu paskambinęs Tomas taip pat stebėjosi, kodėl tarnybos esą neveiksnios.

"Be galo myliu šitą miestą. Ar galima ką nors padaryti visų mūsų gerovei? Kažkas turėtų į tai reaguoti. Vis tiek kažkas valo, tvarko gatves. Skaudu į tą gyvuliuką žiūrėti. Vis tiek turi būti pagarba", - nuomonę išsakė pašnekovas.

Beglobių gyvūnų gaudymo, surinkimo, laikymo, sterilizavimo, karantinavimo, eutanazijos ir utilizavimo paslaugą Klaipėdos mieste atlieka Klaipėdos regiono gyvūnų globos namai "Nuaras". Jie taip pat surenka ir nugaišusius gyvūnus.

Paskambinus įstaigos telefonu atsiliepusi darbuotoja sakė, kad apie šį gyvūną žino, tačiau dar nespėjo jo paimti.

"Tiesiog nesuspėjome, turėjome daug gyvų gyvūnų. Viskas gerai, žinome, paimsime", - patikino "Nuaro" darbuotoja.

Vis dėlto toks paaiškinimas Tomui pasirodė keistas.

"Jeigu trūksta žmonių, turėtų Klaipėdos savivaldybė reaguoti, skirti galbūt didesnes lėšas ar pajėgas. Negalima taip. Pats esu kaunietis, laikinai apsistojęs Klaipėdoje. Kaune, patikėkite, tokių dalykų nėra. Momentaliai reaguoja, siunčia vieną ar kitą tarnybą. Kad pusantros paros gyvuliukas gulėtų... Jeigu mes lygiuojamės į civilizuotas šalis, dar mums toli", - nuomonę išsakė Tomas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patikino, kad su "Nuaru" yra pasirašyta sutartis ir jie privalo atlikti savo darbą - gavę pranešimą turi reaguoti iškart.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder