Naujausia Vokietijos žvaigždė - žvairas oposumas

Naujausia Vokietijos žvaigždė - žvairas oposumas

Leipcigo zoologijos sode gyvenantis žvairakis oposumas, vardu Heidi, tapo viena didžiausių šalies žiniasklaidos sensacijų.

Nors paprasti zoologijos sodo lankytojai gyvūnėlio matyti dar negali, tačiau oposumo žavesio įkvėpti internautai jam kuria dainas, o "Facebook" puslapyje žvairakis jau turi daugiau nei 162 tūkst. gerbėjų.

Šeimininkų apleisti du oposumiukai buvo rasti JAV. Gegužės mėnesį jie abu pergabenti į Vokietiją.

Heidi šiuo metu yra populiariausias gyvūnėlis šalyje. Anksčiau tokiu titulu galėjo pasigirti aštuonkojis futbolo ekspertas Paulius, kuris pasaulio futbolo čempionato metu sėkmingai prognozavo mačų nugalėtojus.

Dviejų su puse metukų oposumas Heidi kartu su savo sesute Naira buvo palikti gyvūnų prieglaudoje Šiaurės Karolinoje (JAV).

Heidi tapo žinoma po to, kai dienraščio „Bild“ fotografas ėmė fotografuoti gyvūnus naujo zoologijos sodo sektoriaus atidarymui. Kai nuotraukos buvo paviešintos, gyvūnėlis tapo didžiausia šalies sensacija.

Atlikėjas Stefanas Langneris, įkvėptas žaviojo oposumo, jau spėjo apie jį sukurti dainą, kuri tapo hitu populiariausioje vaizdo įrašų peržiūros svetainėje. Dainos priedainio žodžiai yra maždaug tokie: „Heidi yra labai miela, kaip gerai, kad ji tokia yra, pamilau ją iš pirmo žvilgsnio“.

Zoologijos sodo darbuotojai mano, kad gyvūnėlio akių problema yra susijusi su mitybos problemomis, kurių jis galimai turėjo prieš patenkant į gyvūnų prieglaudą.

„Žvairumas yra tik estetinė bėda, – tvirtina specialistai. – Kaip ir visi naktį aktyvūs gyvūnai, oposumai savo aplinkoje orientuojasi uoslės pagalba.“

Sodo darbuotojai neįprastai didelį susidomėjimą oposumu vadina stebinančiu ir netikėtu. Būtent dėl to jie net įkūrė interneto svetainę, skirtą oposumu Heidi besidomintiems gerbėjams.

Darbuotojai aiškina, kad neketina pasinaudoti netikėtu žvėrelio populiarumu savanaudiškiems tikslams. Visos papildomai surinktos lėšos bus panaudotos raganosių gelbėjimo projektui Borneo saloje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder