Lapės kelia miesto gyventojų nerimą

Lapės kelia miesto gyventojų nerimą

Klaipėdoje, Mogiliovo gatvės rajone, gyventojai jau keletą kartų pastebėjo šmirinėjančias lapes.

Laukinių gyvūnų vizitas visuomet kelia nerimą. Žmonės įpratę šalia gyvenamųjų namų matyti kates, tačiau neįprasta sutikti miško gyventoją, atsidūrusį mieste.

Pamačius miško žvėris, bėgiojančius rajono gatvėmis, iškart kyla klausimai: Kodėl jie čia atėjo? Ko ieško? Ar nekelia grėsmės aplinkiniams ir patiems sau?

Klaipėdos regiono gyvūnų globos namų „Nuaras“ gyvūnų globėja Gintarė Liutkuvienė teigia, jog uostamiestyje laukiniai gyvūnai apsilanko gan dažnai, o jų vizitų priežastys gali būti įvairios: migracija, lengvesnis grobis, atliekos prie namų ar maistas, skirtas katėms. Žvėrių traukos centru taip pat gali būti mieste esantys vandens telkiniai.

Pasak G. Liutkuvienės, laukiniai žvėrys, šiuo atveju lapės, neturėtų kelti nerimo miesto gyventojams, jeigu jos nepuola prie žmonių, neapsistoja vienoje vietoje, jų išvaizda ir kailis atrodo sveikai. Tai yra laukinis gyvūnas, ir jis natūraliai turėtų vengti žmonių.

Miško gyventojai nėra įpratę prie miesto šurmulio, todėl jų apsilankymai nėra ilgalaikiai. Jei jie tik prabėgo pro šalį, nėra ko nerimauti.

Tačiau pastebėjus pasiutusį, išsekusį ar diena po dienos šalia namų besisukiojantį laukinį gyvūną, reikėtų kreiptis į gyvūnų globos tarnybas. Jei žvėrių elgesys atrodo neįprastas ir kelia nerimą, geriausia juos stebėti, jei yra galimybė nufotografuoti ir kreiptis į specialistus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder