Kuršių nerijoje kuriasi invazinė meškėnų rūšis

Kuršių nerijoje kuriasi invazinė meškėnų rūšis

Kuršių nerijoje kuriasi invazinė rūšis - paprastieji meškėnai, perspėjama, jog jiems išplitus gali būti padaryta žala gamtai.

Kaip skelbia „Lietuvos žinios“, skirtingose pusiasalio vietose meškėnai stebimi jau ketvirti metai, tačiau Aplinkos ministerija tik neseniai išsiuntė pamario ir pajūrio saugomų teritorijų direkcijoms nurodymą fiksuoti bet kokius meškėnų pasirodymo atvejus ir apie juos pranešti.

Aplinkos ministerijos Komunikacijos skyriaus vyriausiasis specialistas Selemonas Paltanavičius sako, kad išplitus šiai rūšiai, pavojus gali kilti paukščiams, voverėms bei ragina pranešti žmones apie pastebėtus šiuos gyvūnus. Spėjama, kad meškėnus pusiasalyje galėjo paleisti neatsakingi žmonės, ir gyvūnai pradėjo daugintis.

Meškėnai - visaėdžiai, universalūs medžiotojai, jie kilę iš Šiaurės Amerikos, mūsų kraštuose meškėnai yra pranašesni už vietines rūšis, kurios nebesugeba konkuruoti.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder