Klaipėdoje gimė trys baltieji tigrai

Klaipėdoje gimė trys baltieji tigrai

Klaipėdos zoologijos sodas pagausėjo trim naujais gyventojais – baltoji tigrė atsivedė tris tigriukus. Šie baltieji tigriukai – pirmieji ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse

Trijų baltų tigriukų gimimas Klaipėdos zoologijos sodo darbuotojams buvo netikėtas. Patinėlis ir dvi patelės, svėrusios po 400 gr, rastos atėjus šerti tigrės. Besimaitindami motinos pienu tigriukai jau sveria apie 5 kg. Atskirti nuo tėvo, mažyliai mėgaujasi rūpestingos motinos globa. Klaipėdos zoologijos sode tigriukai gimė pirmą kartą, todėl darbuotojams tenka mokytis kartu su mažyliais. Baiminamasi įvairių traumų, kitų nelaimių.

„Pirmąsyk augindami patys daug ko nežinome, bet bandome, teiraujamės, dalijamės žiniom su kitais zoologijos sodais ir mums padeda tam mama“, – sako Klaipėdos zoologijos sodo savininkas Edvardas Legeckas.

Nuo rytojaus tigriukai bus pratinami prie mėsos, tikimasi, kad po mėnesio jie bus dvigubai didesni. Klaipėdos zoologijos sode gimę balti tigriukai – pirmi ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

Skaičiuojama, kad iš viso jų pasaulyje yra apie 400. Augdami nelaisvėje jie atsiveda didesnes vadas nei gamtoje gyvenantys tigrai. Trijų tigriukų vada maloniai nustebino zoologijos sodo savininką.

„Jie tik nelaisvėje ir gali gyventi, nes laisvėje jie tikrai neišgyventų: jų spalva – nemaskuojanti ir susigauti maisto medžioklėje būtų labai problematiška“, – tikina E. Legeckas.

Pasak Klaipėdos zoologijos sodo savininko, tigriukai greičiausiai liks Lietuvoje tik gal bus perduoti kitiems zoologijos sodams. Tačiau tai bus ne anksčiau kaip po gero pusmečio. Pavasarį mažuosius galės aplankyti ir Klaipėdos zoologijos sodo lankytojai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder