Kačių parodoje - ir miniatiūrinė pantera

Kačių parodoje - ir miniatiūrinė pantera

Šį savaitgalį Klaipėdoje, "Herkaus galerijoje", vyksta tarptautinė kačių paroda, kurioje galima išvysti tiek dažnai sutinkamų kačių veislių atstovų, tiek ir pasaulyje itin retų veislių.

Kačių augintojų asociacijos "Belamur" organizuotoje parodoje šeštadienį ir sekmadienį vyksta kačiukų, suaugusių kačių, ilgaplaukių, retų kačių bei britų veislių kačių pasirodymai ir šou.

Narveliuose galima išvysti populiarias ir mėgstamas veisles, pavyzdžiui, rusų mėlynąsias, britų trumpaplaukes, škotų nulėpauses, persų, siamo, orientalų veislės kates, Meino meškėnus, Abisinijos, Birmos, bengališkąsias, angoros, kurilų trumpauodeges kates ir kt. Netrūksta ir retų veislių.

Parodoje dalyvauja Lietuvos, Latvijos, Rusijos kačių augintojai. Tarp jų - ir klaipėdiečiai.

Uostamiestyje įsikūręs pirmasis Lietuvoje Bombėjaus kačių veislynas pristato pasaulyje labai retas kates. Visiškai juodutėlės, ryškiai geltonomis, gintaro spalvą primenančiomis akimis, keturkojės, pasak veisėjų, yra vienintelė kačių veislė, kurios kailis visada yra juodas. Pasak augintojų, miniatiūrinę panterą primenančios Bombėjaus katės yra labai socialios, mėgsta būti su žmonėmis, noriai bendrauja, vienodai mėgsta visus namusoe gyvenančius žmones. Be to, jos labai smalsios, domisi aplinka.

Daugelio akį traukė ir kartezianinės katės (chartreux). Ši veislė kilusi iš Prancūzijos, o Lietuvoje jų auginama labai nedaug. Keletą jaunų šios veislės kačiukų į parodą atvežusios šeimininkės atkreipė dėmesį, kad daugelis žmonių šią gana retą veislę painioja su vizualiai panašiai atrodančia britų trumpaplaukių veisle. Kartezianinės katės, teigiama, yra labai gero charakterio, prieraišios, meilios.

Kačių augintojai noriai pasakoja lankytojams apie veislių ypatumus, auginimo subtilybes bei dalinasi patarimais. Šeštadienį paroda veiks iki 19 val., sekmadienį - nuo 9 iki 17.30 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder