Humaniška išeitis - sterilizuoti

Humaniška išeitis - sterilizuoti

Nežudykime, bet sterilizuokime. Tokią humanišką išeitį reguliuojant benamių gyvūnų populiaciją siūlo veterinarijos gydytojų komanda, atvykusi 1 700 km iš Bukarešto (Rumunija) ir pakvietusi klaipėdiečius nemokamai sterilizuoti naminius šunis bei kates.

Tarptautinės gyvūnų draugijos "Vier Pfoten"("Keturios letenėlės") projektą inicijavo ir jo vykdymą Lietuvoje asmeniškai kuruoja Austrijos ambasadoriaus žmona Gudrun Koller. Pinigus akcijai suaukojo Austrijos gyvūnų mylėtojai. Veterinarijos gydytojų komandai vadovauja didelę tarptautinę tokių projektų patirtį turinti daktarė Anca Tomescu, sterilizavusi beglobius gyvūnus Indijoje, Afrikoje ir įvairiose Europos šalyse.

Prieš tai komanda dirbo Vilniuje - jų sostinėje buvo sterilizuota apie 400. Klaipėdoje balandžio 11 dieną gyvūnų globos namuose "Penkios pėdutės" buvo sterilizuota tik 13 kačių, nes miestelėnai kažkodėl neskuba naudotis šia nemokama paslauga. Per dieną komanda galėtų išoperuoti iki 50-ies gyvūnų. Jų uostamiestyje planuojama sterilizuoti 100-150.

"Lietuvoje su šia misija lankausi jau antrą kartą, - sakė A. Tomescu. - Rumunijoje dar neseniai gatvėse bastėsi daugybė beglobių išbadėjusių gyvūnų. Mes išsprendėme tą problemą sumažinę populiaciją, bet nė vieno nenužudėme. Aišku, mes, ketvertas gydytojų, jau pavargome, bet tai niekis tikint akcijos sėkme."

Rumunų veterinarijos gydytojai Klaipėdoje dirbs iki ketvirtadienio ryto. Tačiau tai - ne pabaiga: Klaipėdos miesto savivaldybė ketina pasirašyti ilgalaikį gyvūnų sterilizavimo projektą.

"Labai džiugu, kad savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė jautriai pažiūrėjo į šią iniciatyvą. Man pavyko susitarti su kitos tarptautinės vokiečių gyvūnų draugijos vadovu, ir šis sutiko laikas nuo laiko atvykti į Klaipėdą dviem savaitėms", - sakė projekto koordinatorė Laima Laurinavičienė.

Anot jos, sterilizuotos kiemų katės neįsileidžia į savo teritoriją naujų gyvūnėlių, dėl to beglobių gyvūnų sumažėja. Tai esą rodo daugelio Vakarų šalių patirtis

"Tikiuosi, kad Lietuvoje bus pakeisti gyvūnų globos įstatymai Vakarų Europos pavyzdžiu, žmonės turės prisiimti atsakomybę už savo globotinius ir neišmesti kaip nereikalingo daikto ar žiauriai elgtis - už tai grėstų didelės baudos", - teigė moteris.

Norintieji išsamesnės informacijos gali skambinti L. Laurinavičienei tel. 8 656 44695, el. paštas: [email protected]

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder