Britai aptiko du itin "nagingus" kačiukus

Britai aptiko du itin "nagingus" kačiukus

Britai aptiko du kačiukus, kurie abu kartu turėjo 18 papildomų nagučių, praneša BBC.

Kačiukai Nedas ir Fredas buvo atvežti į organizacijos "Cats Protection" skyrių Hampšyro grafystėje Gospoto mieste.

Įprastai katės turi penkis nagus ant priekinių letenų ir keturis - ant užpakalinių. Tačiau Nedas turi papildomus aštuonis pirštus, o jo broliukas Fredas - dešimt.

"Šie du kačiukai buvo sunkios būklės, kai atvažiavo pas mus, tačiau su veterinarų pagalba Fredas ir Nedas jau atsigauna. Jie yra nuostabūs kačiukai ir mes labai džiaugiamės, kad jie rado naujus namus, kuriuose apsigyvens kartu", - sakė "Cats protection" centro savanorė Kate Stapleford. Anot veterinarės, papildomi nagiukai kačiukų sveikatai įtakos neturi.

Kačiukai vis dar centre, tačiau per ateinančias dvi savaites persikels į naujus namus.

Nors ne dažnai, tačiau kartais Didžiojoje Britanijoje aptinkama kačiukų su papildomais nagais. Ši savybė vadinama polidaktilija. Dauguma atvejų tai genetinė sąlyga, kuri nekelia pavojaus kačiuko sveikatai, informavo "Cats protection".

Dažniausiai katės turi po vieną papildomą nagą ant kiekvienos letenėlės, tačiau būna, kad po du ar po tris. Tikėtina, jog tokia katė susilauks palikuonių taip pat su papildomais nagučiais.

"Tarp jūreivių yra legenda, kad polidaktilinės katės buvo imamos į laivus, nes dėl papildomų nagų jos galėdavo lengvai laipioti laivavirvėmis, - sakė Kate. - Tačiau tai tik graži istorija, nes kačiukai dėl šios savybės negali lengviau karstytis. Tai nėra nei privalumas, nei trūkumas - tiesiog neįprasta gamtos išdaiga".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder