V.Čmilytė-Nielsen bijo grįžti į viduramžius

V.Čmilytė-Nielsen bijo grįžti į viduramžius

„Liberalų frakcijos vadovė Seime Viktorija Čmilytė-Nielsen pasibaisėjo sprendimu Velykų savaitgalį uždaryti miestus. Pasak jos, taip grįžtame į viduramžius. Čia politikė ne visai teisi.

Į viduramžius tikrai grįžtume tuo atveju, jei, kaip senais laikais, dėl epidemijos išmirtų trečdalis ar pusė Europos gyventojų“, – „Elito naujienose“ ironizuoja „Vakaro žinios“. 

Politikės nuomone, Vyriausybė jau įgavo vos ne senovės kunigaikščių galias. „Mes tarsi grįšime į viduramžius. Kai kiekvienas miestas savo vartus atverdavo tikrai ne kiekvienam“, - svarsto Seimo liberalų lyderė. Žinoma, poniai Viktorijai tai atrodo baisu, ji kartoja liberalų mantrą, kad draudimais nieko nepasieksime.

Bet ar tikrai nėra nieko baisesnio už miestų uždarymą vienam savaitgaliui? Jei ponią Viktoriją išties domina viduramžiai, ji turėtų žinoti, kad tais laikais žmones labiausiai gąsdino ne draudimai.

Per XIV amžiaus vidurio marą karantino nebuvo, bet išmirė gal trečdalis, o gal ir pusė Europos gyventojų.

Įdomu, kuris variantas labiau patiktų poniai Viktorijai - jokių draudimų ir daug mirčių ar šiek tiek draudimų ir mažiau mirčių?

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder