Mažojo brolio Gedimino Kirkilo raudos

Mažojo brolio Gedimino Kirkilo raudos

Be mandato į Seimą likęs „socialdarbiečių" lyderis Gediminas Kirkilas sugalvojo ne vieną priežastį, kodėl taip atsitiko - pandemija išgąsdino rinkėjus, dėmesį pasiglemžė didieji broliai „valstiečiai". Blogam šokėjui gali sutrukdyti bet kas, - ironizuoja dienraštis „Vakaro žinios" „Elito naujienose".

Tai, kas paprastam rinkėjui yra tik statistinis faktas, politikui veteranui gali būti didelė asmeninė drama. Paprastas faktas toks - ponas Kirkilas nepateko į Seimą. Sudėtingiau tai, kad Seime jis sėdėjo nuo pat 1992-ųjų.

Kaip dabar žmogui gyventi už parlamento ribų? Kaip žuviai ant smėlio, baltajai meškai Sacharoje? Komentuodamas nesėkmę rinkimuose, ponas Kirkilas bedė pirštu tiek į virusą, tiek į koalicijos partnerius.

Dėl pandemijos rinkėjai neva buvo kiek išsigandę ir neskubėjo prie urnų. „Valstiečiai" taip pat pakenkė, nors gal ir netyčia. „Mes buvome tas „jaunesnis brolis". Nuopelnus įprastai prisiima didysis brolis", - pareiškė ponas Kirkilas, svarstydamas, kodėl rinkėjai nepastebėjo didžių jo ir visos partijos darbų.

O iš tiesų šiuo atveju nelabai yra apie ką svarstyti. Užtenka prisiminti patarlę, paaiškinančią, kas trukdo blogam šokėjui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder